BACK TO
TOP
Δρώμενα

Γιορτή παραδοσιακών προϊόντων στις Αμυκλές

Την «1η Γιορτή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και χειροποίητων κατασκευών» διοργανώνει την Κυριακή 19 Ιουνίου, στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Αμύκλες, ο Σύλλογος Κυριών Αμυκλών.

Γιορτή παραδοσιακών προϊόντων στις Αμυκλές

1
0
Στα πλαίσια της εκδήλωσης, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γευτεί και να αγοράσει τοπικά παραδοσιακά προϊόντα βασισμένα στην αγροτική παραγωγή του χωριού, καθώς και χειροποίητες κατασκευές. Θα υπάρχουν γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες και λικέρ, ντόπιο κρασί Αμυκλών, μέλι εξαιρετικής ποιότητας, βασλαμόλαδο, ξύδι,  αποξηραμένα σύκα κομμένα και ζυμωμένα με αρωματικά χόρτα σε μπάλες, γνωστά και σαν συκοπαΐδες
σπιτικά  ζυμαρικά φτιαγμένα στο χέρι, παξιμάδια ζυμωμένα στο χέρι και ψημένα σε ξυλόφουρνο, γλυκά και κουλούρια σπιτικά, αγνό βούτυρο και μυζήθρες αγελάδας. Επίσης θα διατίθεται χειροποίητο σαπούνι φτιαγμένο με ελαιόλαδο,  κηραλοιφές και κρέμες προσώπου.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα : Από τις 5.00 μ.μ οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στους πάγκους, που θα εκτίθενται τα  προϊόντα, απολαμβάνοντας αρωματικό καφέ, προσφορά του Συλλόγου Κυριών

8.30 μ.μ-9.15 μ.μ Παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα εφήβων και γυναικών του χωριού "Απόλλων", όπως επίσης κι από το γυναικείο τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόραχης " Ο Πάρνων"

9.30 μ.μ Το μουσικό σχήμα «ΧΟΕΣ»  θα ψυχαγωγήσει με τις μελωδικές του νότες και φωνές
Κατά τη διάρκεια της μουσικής ψυχαγωγίας θα προσφέρεται άφθονο τοπικό κρασί δωρεάν και σουβλάκια με ειδική τιμή 1€
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία