BACK TO
TOP
Δρώμενα

Σεμινάρια Μεσσηνιακής Κουζίνας στο Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη

Για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνονται τα δωρεάν «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» για κοινό και οι επαγγελματίες της εστίασης που θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα σημαντικά οφέλη της Μεσσηνιακής διατροφής καθώς και για σημαντικά ζητήματα του τομέα της εστίασης. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή από τη Δευτέρα, 15 Μαΐου έως τις 26 Μαΐου 2017.

Σεμινάρια Μεσσηνιακής Κουζίνας στο Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη

1
0
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Navarino Dunes της Costa Navarino, στις 29, 30 & 31 Μαΐου 2017 ενώ διοργανωτές τους είναι το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και την υποστήριξη του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας.



Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση και η γνωριμία των συμμετεχόντων με την ιδιαίτερη  παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας εστιάζοντας στην ποικιλία των εκλεκτών τοπικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή. Το πρόγραμμα του τριήμερου σεμιναρίου περιλαμβάνει τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση. Δίπλα σε σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου όπως ο Καλλιντέρης Άγγελος, Complex Executive Chef, Costa Νavarino, ο Νίκος Φωτιάδης, Executive Chef και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού & Γαστρονομίας και η Αδαμαντία Ηλιοπούλου, Chef και Ιδιοκτήτρια στο εστιατόριο “ΘάΜα”, οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες, αλλά και πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις. Οι καταξιωμένοι σεφ, θα μαγειρέψουν και θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τοπικές μεσσηνιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας πάντα υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, συνδυασμένες με σύγχρονες γαστρονομικές γεύσεις και μεθόδους μαγειρέματος. Στο θεωρητικό μέρος της εκπαίδευσης θα αναλυθούν θέματα που αφορούν στην κοστολόγηση μενού από τον κύριο Κουρέντα Παναγιώτη, καθηγητή επισιτισμού, Εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde  και στο σωστό συνδυασμό κρασιών και συνταγών από την κυρία Νέτσικα Μαρία, Χημικός, οινολόγος και δημοσιογράφος οίνου. Τέλος ο κύριος Νίκος Φωτιάδης θα δώσει χρήσιμες συμβουλές για την ορθή προετοιμασία του καταλόγου ενός εστιατορίου.  

Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες μάγειρες, Chefs, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων καθώς και εργαζόμενους πάσης φύσης σχετικά με τον κλάδο. Στο τέλος του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Για δηλώσεις συμμετοχής στα φετινά Σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Γεωργία Παλόγλου (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) στα τηλέφωνα 27210 62218, 27210 62200 και ώρες 9.00-15.00. Για ώρες εκτός γραφείου μπορούν να επικοινωνούν στο 6986 689093. Η συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν προεγγραφής

Προθεσμία προεγγραφών: 26 Μαΐου 201
Σημείωση: θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία