BACK TO
TOP
Δρώμενα

Το ορεινό Φεστιβάλ Βωβούσας στήνει το απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό

Με θεµατολογία εστιασµένη στο ορεινό υψόµετρο και την αειφόρο ανάπτυξη, χωρίς να λείπουν οι εκθέσεις φωτογραφίας, ο κινηµατογράφος, η µουσική και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια, ξεκινά σε λίγες ηµέρες το Φεστιβάλ Βωβούσας. Από τις 28 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου, η Βωβούσα και το γειτονικό Περιβόλι υποδέχονται τους επισκέπτες και µετατρέπονται στο απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό µε εκδηλώσεις για µικρούς και µεγάλους.

Το ορεινό Φεστιβάλ Βωβούσας στήνει το απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό

0
0
Κεντρικό στοιχείο το αφιέρωµα στους αδελφούς Μανάκια. Στο πλαίσιό του θα πραγµατοποιηθεί έκθεση φωτογραφιών όπου απεικονίζονται οι αδελφοί Μανάκια και σκηνές του βίου τους. Φωτογραφίες από δύο ανθρώπους των οποίων η ζωή κινήθηκε γύρω (και πίσω) από τον κινηµατογραφικό φακό

Παράλληλα, σε συνεργασία µε την Πινακοθήκη Μετσόβου, αναβιώνει η έκθεση της Μυρτώς Παπαδοπούλου «Μέτσοβο 1900», ενώ επίσης θα φιλοξενηθεί η φωτογραφική έκθεση του Κώστα Μπαλάφα «Φωτογραφικές µνήµες από τη Σύγχρονη Ελλάδα», που πραγµατοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη το 2003.

Τέλος, ανυποµονησία επικρατεί για τα εγκαίνια της έκθεσης του Ελβετού φωτογράφου Yannic Bartolozzi που θα φιλοξενηθεί στη Βωβούσα για ένα µήνα. Στον αµετροεπή ψηφιακό κόσµο που ζούµε εκείνος επέλεξε ως µέσο µια παλιοµοδίτικη αναλογική pinhole κάµερα που αντί για φακό έχει µια απειροελάχιστη οπή ενώ για επιφάνεια καταγραφής του φωτός έχει φιλµ 10 -12,5 εκ.

Το χωριό της βοής του Αώου

Γαντζωµένη στα 1.000 µέτρα ανάµεσα στις κορυφές της Πίνδου, η Βωβούσα είναι ένα ιστορικό χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου, που αριθµεί περί τους 70 κατοίκους. Το θαυµάσιο µονότοξο γεφύρι (1748) που ενώνει τους δύο µαχαλάδες, αποτελεί ύψιστη πράξη πολιτισµού συµβολίζοντας τον συνεχή αγώνα του ανθρώπου για επιβίωση µέσα από την αλληλεγγύη

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία