BACK TO
TOP
Δρώμενα

Κέντρο Κτηνοτροφικών Ιδρυμάτων αποκτά η Θεσσαλονίκη

Την ίδρυση Κέντρου Κτηνοτροφικών Ιδρυμάτων στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου ο αρμόδιος υφυπουργός, Κωνσταντίνος Κιλτίδης, κατά την τελετή εγκαινίων του Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης στην πόλη, το οποίο είναι και το τρίτο που δημιουργήθηκε στη χώρα.

Κέντρο Κτηνοτροφικών Ιδρυμάτων αποκτά η Θεσσαλονίκη

1
0

Το Κέντρο Κτηνοτροφικών Ιδρυμάτων θα φιλοξενηθεί σε έκταση 20 στρεμμάτων που παραχωρήθηκαν στο ΕΘΙΑΓΕ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το Κέντρο αυτό εντάσσεται στην τέταρτη προγραμματική περίοδο και θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως είπε ο υφυπουργός, το Κέντρο Κτηνοτροφικών Ιδρυμάτων θα καλύψει το «κενό» που διαπιστώθηκε ότι υπάρχει στη λειτουργία του εθνικού κέντρου αναφοράς για τη νόσο των πτηνών. Το «κενό» αυτό, όπως ανέφερε, οφείλεται στο ότι οι υπηρεσίες του ήδη λειτουργούντος εθνικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη, «είναι διεσπαρμένες και κατατεμαχισμένες σε τόσο μεγάλο βαθμό, που αδυνατούν να ανταποκριθούν».

Με αφορμή τα εγκαίνια του Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη ο κ. Κ. Κιλτίδης είπε ότι συνολικά στην Ελλάδα πρόκειται να «στηθούν» 51 Κέντρα. Μέχρι σήμερα είναι ήδη σε λειτουργία δύο (σε Λάρισα και Κομοτηνή), ενώ εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να εγκαινιαστεί και αυτό στην Κοζάνη. Πρόσθεσε ότι ήδη έχουν προσληφθεί 207 γεωτεχνικοί και επίκειται η ολοκλήρωση αντίστοιχης διαδικασίας για άλλους 103, ενώ άλλοι 153 θα είναι το εποχικό προσωπικό.

Επεσήμανε δε ότι προχωρά με γοργούς ρυθμούς και η διαδικασία για την προμήθεια 50 οχημάτων που θα διατεθούν για την εξυπηρέτηση του έργου των γεωτεχνικών. Στόχος είναι να επιτευχθεί η υποστήριξη των αγροτών για την εισαγωγή σε νέες τεχνολογίες και θέματα βελτίωσης φυτών και ζώων, πληροφόρησή τους σε θέματα ποιότητας εδάφους αγροτικών γαιών, παροχή συμβούλων οικονομικοτεχνικού χαρακτήρα, αλλά και στήριξη σε ζητήματα διατήρησης, βελτίωσης φυσικών πόρων, υδάτινων πόρων, περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Νωρίτερα, ο κ. Κιλτίδης πραγματοποίησε στη διάρκεια της ημέρας εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης και περιηγήθηκε στο Δασικό Φυτώριο της περιοχής το οποίο στην ουσία είναι ανενεργό απασχολώντας πέντε άτομα. Για το Φυτώριο ο κ. Κιλτίδης είπε ότι θα αναβαθμιστεί και θα χρηματοδοτηθεί η λειτουργία του, ενώ πρόκειται να επανδρωθεί με 50 άτομα.

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας, Αθανάσιο Νικόπουλο στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι αγροτικών και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών, συζητήθηκαν θέματα αγροτικής οδοποιίας (σύνδεση των Βαλτοχωρίου-Παρθενίου και Αδένδρου-Μικρού Μοναστηρίου), project εγγείων βελτιώσεων. Ο υφυπουργός ανέπτυξε τις δράσεις του περιβαλλοντικού προγράμματος απονιτροποίησης, στο οποίο όπως είπε από φέτος εντάχθηκαν πέρα του Κιλκίς και οι περιοχές Ημαθίας, Πέλλας και Θεσσαλονίκης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία