BACK TO
TOP
Δρώμενα

Masterclasses στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Οι 87 μαθητές έγιναν επιστήμονες και ήρθαν σε άμεση επαφή με την έρευνα στο CERN.

Masterclasses στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

0
0

Γνώσεις τόσο για την ατομική και πυρηνική φυσική, όσο και για τα πειράματα και τις διατάξεις του CERN, απέκτησαν 87 μαθητές από 15 λύκεια που συμμετείχαν στα «Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων (International Masterclasses 2017)».

Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 5 Μαρτίου στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Κέντρου της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Πυρηνικής Φυσικής και Στοιχειωδών Σωματιδίων του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. και την Ευρωπαϊκή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων (Interenational Particle Physics Outreach Group, IPPOG).

Οι μαθητές Β’ και Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και πενταμελείς ομάδες μαθητών από 14 ΓΕΛ της ανατολικής Θεσσαλονίκης, έγιναν για μία μέρα επιστήμονες – ερευνητές και ήρθαν σε άμεση επαφή με την έρευνα που γίνεται στο CERN και με τους επιστήμονες που τη διεξάγουν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ Χρήστος Ελευθεριάδης και η ερευνήτρια στο Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής της Ιταλίας και το CERN, Δρ. Δέσποινα Χατζηφωτιάδου βοήθησαν τους μαθητές να αποκτήσουν τις αναγκαίες θεωρητικές γνώσεις. Ακολούθησε εργαστήριο σε υπολογιστές όπου οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες ταυτοποίησαν στοιχειώδη σωματίδια από δεδομένα πραγματικών συγκρούσεων που έχουν γίνει στους επιταχυντές

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία