BACK TO
TOP
Δρώμενα

Τέσσερις τρουφοκυνηγοί, 5 τρουφόσκυλα και επτά σεφ σας προσφέρουν εμπειρίες

Όταν η πολυτέλεια για λίγους γίνεται ευκαιρία για πολλούς, ξεκινά το κυνήγι τρούφας στα πανέμορφα και άγνωστα δάση της περιοχής των Μετεώρων. Τη μοναδική αυτή εμπειρία προτείνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών σε συνεργασία και με τουριστικά γραφεία, στα πλαίσια της δράσης του για δημιουργία εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων, που αναδεικνύουν το φυσικό πλούτο της χώρας μας.

Τέσσερις τρουφοκυνηγοί, 5 τρουφόσκυλα και επτά σεφ σας προσφέρουν εμπειρίες

0
0

Τέσσερις τρουφοκυνηγοί, πέντε τρουφόσκυλα και επτά σεφ περιμένουν τους επισκέπτες από το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου που ξεκινά η δράση στα Μετέωρα, μέχρι τέλος Οκτώβρη να τους μυήσουν στο ανεπανάληπτο κυνήγι τρούφας, σε γευστικές πεντανόστιμες τρουφομακαρονάδες στο δάσος, που μαγειρεύονται με τις τρούφες τις οποίες βρίσκουν τα τρουφόσκυλα, σε ξενάγηση στο Μουσείο, σε δοκιμές διαφόρων ειδών μανιταριών, σε γνωριμία με το γλυκό μανιτάρι, καθώς και σε οινοποσία του εξαιρετικού ντόπιου κρασιού.

Για το όραμα τριών φίλων που γεννήθηκε πριν 30 χρόνια και αποτυπώθηκε σε Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών μιλά στην Agrenda o διευθυντής, ένας εκ των ιδιοκτητών και μέλος των Μανιταρόφιλων Ελλάδας,  Νίκος Πάλλας.

«Όραμα δικό μου και των Μιχάλη Λαονάκη και Δημήτρη Μπίζιου ήταν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που λειτουργεί στα Μετέωρα και ειδικότερα στην πόλη της Καλαμπάκας.  Πρόκειται ουσιαστικά για δύο μουσεία που στεγάζονται σε έναν χώρο 1.100 τ.μ. περίπου, το Ζωολογικό, στο οποίο εκτίθενται πάνω από 350 είδη πτηνών και θηλαστικών και  του Μανιταριού που υπάρχουν 250 διαφορετικά είδη, τα οποία είναι γλυπτά, σε απόλυτη ομοιότητα χρώματος και μεγέθους με τα φυσικά.

Η συλλογή των ζώων στο πρώτο είναι εξαιρετικής ποιότητας, αφού προέρχονται από τους καλύτερους ταριχευτές της Ευρώπης, ενώ η σπανιότητα πολλών εξ αυτών είναι μεγάλη. Καλύπτει δε πλήρως την πανίδα της περιοχής και όχι μόνο. Στο δεύτερο μουσείο, το μοναδικό στην Ευρώπη,  παρουσιάζονται τα μανιτάρια σε τρεις φάσεις ανάπτυξης, προκειμένου να γίνεται κατανοητός ο κύκλος ζωής τους. Έχουν κατασκευαστεί ένα-ένα στο χέρι από τους καλύτερους γλύπτες που διαθέτει η περιοχή».

Bρείτε εδώ ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία