BACK TO
TOP
Δρώμενα

Όλη η έρευνα για την Ελληνίδα αγρότισσα στις 13 Απριλίου στη Ζαγορά

Εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της πρώτης Πανελλαδικής Επιστημονικής Έρευνας για την Ελληνίδα Αγρότισσα, διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, «ΖΑΓΟΡΙΝ», την Παρασκευή 13 Απριλίου και ώρα 12:00,στο Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς.

Όλη η έρευνα για την Ελληνίδα αγρότισσα στις 13 Απριλίου στη Ζαγορά

0
0

Αναλυτικότερα, κατά τα έτη 2017 – 2018, η Γενική Γραμματεία Ισότητας εκπόνησε επιστημονική μελέτη με θέμα «Η ελληνίδα αγρότισσα: αποτύπωση της συμμετοχής, προβλήματα, προκλήσεις και προτάσεις πολιτικής για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των γυναικών στον αγροτικό τομέα και την ελληνική ύπαιθρο». Επιστημονική Υπεύθυνη της έκθεσης ήταν η κα. Μαρία Γκασούκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία είχε την ευθύνη Σχεδιασμού και Συγγραφής της Μελέτης, με τη συμβολή της Ξανθίππης Φουλίδη, Μεταδιδακτορικής Ερευνήτριας στο Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ακόμη, στο έργο συνέβαλε και μια δωδεκαμελής ερευνητική ομάδα από επιστήμονες, καθώς και πλήθος εθελοντών.

Στόχος της Γενικής Γραμματείας είναι τα αποτελέσματα της έρευνας να λαμβάνονται πλέον υπόψη στο κυβερνητικό έργο των εμπλεκόμενων Υπουργείων, σε νομοθετικές διεργασίες του Κοινοβουλίου, και στον σχεδιασμό των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικότερα όλων των υπηρεσιακών φορέων της πολιτείας που εμπλέκονται με θέματα του αγροτικού πληθυσμού και των γυναικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή της Ζαγοράς αποτέλεσε σημείο έρευνας για την ερευνήτρια και την υπόλοιπη ομάδα, λόγω της ιστορικότητας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο Συνεταιρισμό της Ελλάδας που συμπλήρωσε 100 χρόνια διαρκούς λειτουργίας το 2016.

Στον χώρο της εκδήλωσης, έπειτα από πρόταση του Συνεταιρισμού Ζαγοράς, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της Μαγνησίας, μεικτοί και γυναικείοι, θα εκθέσουν προϊόντα τους. Ιδιαίτερα βαρύτητα δόθηκε από τον Συνεταιρισμό Ζαγοράς στη διαφοροποίηση των εκτιθέμενων προϊόντων, κυρίως στο επίπεδο των Γυναικείων Συνεταιρισμών του Νομού που έχουν παραπλήσια δράση.  Παράκληση του Συνεταιρισμού Ζαγοράς, που έγινε με θέρμη αποδεκτή από τις Οργανώσεις, ήταν να παρουσιαστεί η πληθώρα των προϊόντων του τόπου, με συγκεκριμένα προϊόντα από κάθε Οργάνωση, ώστε το γενικότερο κλίμα να αποτυπώνει την πλήρη συνέργεια των δρώντων του Νομού στα πλαίσια του «συνεταιρίζεσθαι».

Τέλος, εκτός του Δήμου, την εκδήλωση στηρίζουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Πουρίου και Μακρυράχης, η Ένωση Γυναικών Ζαγοράς, ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, η Ομάδα Γυναικών του Α.Σ. Ανηλίου, η Α.Μ.Κ.Ε. Γυναικών Τσαγκαράδας «Αλθαία», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαγοράς «Γιάνης Κορδάτος», οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μακρυράχης, Πουρίου, Ανηλίου, Αγίου Δημητρίου, Μουρεσίου, Ξουρυχτίου, ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Όμιλος Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου «Φιλύρα», ο Αθλητικός Όμιλος Ζαγοράς «Κένταυρος», ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ανατολικού Πηλίου, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ζαγοράς, ο Τουριστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Επαγγελματιών Τσαγκαράδας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ζαγοράς «Ξένιος Ζεύς» και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία