BACK TO
TOP
Δρώμενα

Στις Βρυξέλλες φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Για την τρέχουσα κατάσταση της ΚΑΠ, την ενδιάμεση αξιολόγηση και τις τάσεις της νέας ΚΑΠ, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενημερώθηκαν φοιτητές και φοιτήτριες του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Καινοτόμα Συστήματα Αειφόρου Αγροτικής Παραγωγής» της Κατεύθυνσης «Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, κατά την τριήμερη επίσκεψή τους στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

Στις Βρυξέλλες φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

2
0

Οι φοιτητές συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια του Τμήματος Σταυριανή Κουτσού, επισκέφθηκαν:

- Τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας (DG AGRI), όπου τους υποδέχτηκαν τα στελέχη της DG AGRI Αναστάσιος Χανιώτης,  Ελευθερία Βουνούκη, Νικόλ Στυλιανίδου και Λουκία Καντάρη. Τους ενημέρωσαν για την τρέχουσα κατάσταση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), την ενδιάμεση αξιολόγηση και για τις τάσεις της νέας ΚΑΠ μετά το 2020, όπου θα κυριαρχήσουν τα φιλοπεριβαλλοντικά μέτρα, καθώς και μέτρα για την επισιτιστική ασφάλεια και την ενεργειακή αυτάρκεια της ΕΕ.  

- Την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (EESC), όπου τους υποδέχθηκε η υπάλληλος της Επιτροπής Αικατερίνη Σερίφη, η οποία τους παρουσίασε το πολύ σημαντικό ρόλο της EESC, ως συμβουλευτικός φορέας, για τη χάραξη όλων των πολιτικών της ΕΕ.

- Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ξεναγήθηκαν από τους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Αναστασία Ουζούνη και Ελευθέριο Δικαίο, στους χώρους του Κοινοβουλίου όπου λαμβάνονται οι σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της ευρωπαϊκής κοινωνίας.

Η επίσκεψη εντάσσεται στις δράσεις του ΠΜΣ για εξωστρέφεια και επαφή των φοιτητών και φοιτητριών του με την πραγματικότητα του ελληνικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς αγροτικού χώρου. Οι δράσεις περιλαμβάνουν: επισκέψεις σε εθνικούς και διεθνείς φορείς αγροτικής πολιτικής, συμμετοχή σε ημερίδες, επισκέψεις σε αγροτικές επιχειρήσεις, καθώς και προσκλήσεις για διαλέξεις εκπροσώπων φορέων και επιχειρήσεων, με καινοτόμες δράσεις στον αγροτικό τομέα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία