BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Ήρθε στη Βρετανία η μαύρη ντομάτα

Την εμφάνισή της για πρώτη φορά στη Βρετανία, έκανε η «μαύρη ντομάτα» που πιστεύεται ότι είναι πλούσια στην ουσία ανθοκυανίνη, μια αντιοξειδωτική ουσία που εκτιμάται ότι βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου, του διαβήτη και της παχυσαρκίας.

Ήρθε στη Βρετανία η μαύρη ντομάτα

0
2

Σύμφωνα με άρθρο του freshplaza, o Ρέι Μπράουν,66χρονος παραγωγός και ιδιοκτήτης της εταιρείας Plant World Sees πρωτοσυνάντησε τον ασυνήθιστο αυτό καρπό όταν ένας πελάτης του του έστειλε ένα μυστηριώδες πακέτο με τίτλο «μαύρη ντομάτα». Ο αινιγματικός τίτλος έκανε αίσθηση στον Βρετανό που αποφάσισε να βάλει μερικά στρέμματα και εντυπωσιάστηκε από το μαύρο χρώμα της ντομάτας.

«Είναι βρώσιμες, φάγαμε πολλές, έχουν ωραία γεύση και άρωμα. Ο μόνος τρόπος για να τις περιγράψουμε είναι ως “δυνατή, έντονη γεύση ντομάτας”». Ο Βρετανός δεν έχει ακόμη σκεφτεί να την λανσάρει στην αγορά.

Η σκούρα εκδοχή της ντομάτας είναι πλούσια σε ωφέλιμες ανθοκυανίνες που βρίσκονται κυρίως σε φρούτα, λαχανικά και χυμούς. Κάποιοι πιστεύουν ότι τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του διαβήτη, του καρκίνου και της παχυσαρκίας.

Ωριμάζουν όταν το χρώμα τους αλλάξει από ένα γυαλιστερό μπλε-μοβ σε σχεδόν μαύρο, με την βάση της ντομάτας να γίνεται κόκκινη.

Οι ντομάτες φέρεται να έχουν αναπτυχθεί στο πολιτειακό πανεπιστήμιο του Όρεγκον.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

02-09-2014 19:02Ντορεμί

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχουμε μόνο ντομάτες, μα καθόλου τομάτες.

Απάντηση

02-09-2014 19:00Αρετή

έχει διαφορετική γεύση. δεν αρέσει στη γιαγιά μου που είναι φανατική χριστιανή, αρνείται να αποδεχθεί ότι ο Ιησούς δεν έφαγε ούτε Αμερικάνικες κόκκινες.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία