Σύμφωνα με άρθρο του freshplaza, o Ρέι Μπράουν,66χρονος παραγωγός και ιδιοκτήτης της εταιρείας Plant World Sees πρωτοσυνάντησε τον ασυνήθιστο αυτό καρπό όταν ένας πελάτης του του έστειλε ένα μυστηριώδες πακέτο με τίτλο «μαύρη ντομάτα». Ο αινιγματικός τίτλος έκανε αίσθηση στον Βρετανό που αποφάσισε να βάλει μερικά στρέμματα και εντυπωσιάστηκε από το μαύρο χρώμα της ντομάτας.
«Είναι βρώσιμες, φάγαμε πολλές, έχουν ωραία γεύση και άρωμα. Ο μόνος τρόπος για να τις περιγράψουμε είναι ως “δυνατή, έντονη γεύση ντομάτας”». Ο Βρετανός δεν έχει ακόμη σκεφτεί να την λανσάρει στην αγορά.
Η σκούρα εκδοχή της ντομάτας είναι πλούσια σε ωφέλιμες ανθοκυανίνες που βρίσκονται κυρίως σε φρούτα, λαχανικά και χυμούς. Κάποιοι πιστεύουν ότι τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του διαβήτη, του καρκίνου και της παχυσαρκίας.
Ωριμάζουν όταν το χρώμα τους αλλάξει από ένα γυαλιστερό μπλε-μοβ σε σχεδόν μαύρο, με την βάση της ντομάτας να γίνεται κόκκινη.
Οι ντομάτες φέρεται να έχουν αναπτυχθεί στο πολιτειακό πανεπιστήμιο του Όρεγκον.
02-09-2014 19:02Ντορεμί
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχουμε μόνο ντομάτες, μα καθόλου τομάτες.
Απάντηση02-09-2014 19:00Αρετή
έχει διαφορετική γεύση. δεν αρέσει στη γιαγιά μου που είναι φανατική χριστιανή, αρνείται να αποδεχθεί ότι ο Ιησούς δεν έφαγε ούτε Αμερικάνικες κόκκινες.
Απάντηση