BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Ανάκληση κρεατοσκευασμάτων στην Πάτρα από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος

Την πλήρη ανεπάρκεια συστήματος ιχνηλασιμότητας των πρώτων υλών που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή των προϊόντων της εγκατάστασης (παρασκευάσματα κρέατος και προϊόντα με βάση το κρέας) στη μονάδα επεξεργασίας κρέατος με την επωνυμία «Αφοι Ζαβέρδα Ο.Ε.» διαπίστωσε σε επίσημο έλεγχο που διεξήγαγε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις 10 Ιουλίου.

Το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ

0
0
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η εν λόγω επιχείρηση δεν τεκμηρίωσε τη χρήση ασφαλών πρώτων υλών για την παραγωγή προϊόντων. Επίσης, στην εγκατάσταση βρέθηκαν πρόσθετα (συντηρητικά, βελτιωτικά γεύσης) χωρίς επισημάνσεις ή περαιτέρω πληροφορίες σύνθεσης. Τα ανωτέρω ευρήματα καθιστούν τα προϊόντα που έχουν παραχθεί στην παραπάνω εγκατάσταση ως μη ασφαλή, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 14 του Κανονισμού 178/2002/ΕΚ και το άρθρο 7 του Ν. 4235/2014

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των παραχθέντων, από την παραπάνω εταιρεία, προϊόντων και οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη και ζήτησε από όσους έχουν στην κατοχή τους τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα  καταναλώσουν.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία