BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Μεγάλη διατροφική αξία έχει το σταφύλι

Υψηλή περιεκτικότητα σε νερό έχει το σταφύλι, το δροσερό φρούτο του καλοκαιριού, ενυδατώνοντας τον οργανισμό μας, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, με αποτέλεσμα να βοηθά στη διατήρηση της υγείας των ματιών.

Επιλέγουν την ελληνική σταφίδα

2
0

Τα κόκκινα σταφύλια περιέχουν στη φλούδα τους το φυτοχημικό ρεσβερατρόλη, το οποίο αποτελεί αντιοξειδωτικό που έχει κάνει ευρέως γνωστό το κόκκινο κρασί για τα οφέλη του στην καρδιά. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, οι επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι το φυτοχημικό αυτό ωφελεί και σε περιπτώσεις Αλτσχάιμερ, αλλά και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Η δράση του σταφυλιού επεκτείνεται και στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών με τη βοήθεια της κουερσετίνης και της μυρισετίνης, προστατεύοντας τον οργανισμό μας από τις βλαβερές επιδράσεις τους και τη φθορά που επιφέρουν.

Οι πολυφαινόλες του έχει βρεθεί ότι δρουν κατά πολλών ειδών καρκίνου, όπως του οισοφαγικού, των πνευμόνων, του φάρυγγα, του παγκρέατος, του προστάτη και του εντέρου, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μειώνουν τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης και προστατεύουν από τις συνέπειες της κακής χοληστερίνης.

Οι φυτικές ίνες του βοηθούν στην ισορροπία του εντέρου και καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα και το κάλιο του σταφυλιού μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, σε συνδυασμό με μείωση του νατρίου στη διατροφή μας.

Λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης της κουερσετίνης, το σταφύλι ενδέχεται να προσφέρει βοήθεια και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων αλλεργιών.

ΠΗΓΗ: clickatlife.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία