BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Τη σημασία της υγιεινής διατροφής υπογραμμίζει ο Σ.Ε.Β.Τ.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) υπογραμμίζει τη σημασία της ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής για τη διατήρηση της καλής υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των καταναλωτών.

Ο ΣΕΒΤ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατάρτισης Open New Food

0
0

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο ΣΕΒΤ υποστηρίζει τη λελογισμένη κατανάλωση όλων των τροφίμων σε συνδυασμό με την επαρκή φυσική δραστηριότητα και τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση για τις σωστές διαιτητικές συνήθειες.

Από την άλλη, ως θεσμικός φορέας δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία επενδύοντας στην έρευνα και την ανάπτυξη για την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, πιστός στη δέσμευσή του για διαρκή πρόοδο προς όφελος των Ελλήνων καταναλωτών και με οδηγό την ποιότητα και την ασφάλεια, επενδύει συνεχώς στην ενημέρωση του καταναλωτή και σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία του, συγκροτήθηκε και λειτουργεί ήδη από το 2009 η Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα Τροφίμων “Food for Life”, κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής. Έτσι ξεκίνησε η συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των επιχειρήσεων του Κλάδου των Τροφίμων και της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας με κύριους στόχους την προώθηση των εθνικών ερευνητικών προτεραιοτήτων γύρω από τα τρόφιμα και της καινοτομίας, ως σημαντικού πυλώνα της ανάπτυξης.

Mία από τις πρωτοβουλίες του ΣΕΒΤ, που σηματοδοτεί τη σημασία που δίνει στη διατήρηση της καλής υγείας είναι η συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα NU-AGE «Όχι μόνο να ζούμε περισσότερο, αλλά να ζούμε και καλύτερα» www.nu-age.eu, που μελετά την επίδραση της διατροφής στη διαδικασία της γήρανσης και στοχεύει στην ανάπτυξη νέων διατροφικών στρατηγικών, που θα λαμβάνουν υπόψη τους τις ιδιαίτερες ανάγκες των ατόμων άνω των 65 ετών.

Στα πλαίσια του έργου θα πραγματοποιηθούν κλινικές  μελέτες, σε ηλικιωμένους, ώστε να διευκρινιστούν οι μηχανισμοί, με τους οποίους η διατροφή επιδρά στη διαδικασία της γήρανσης.

Παράλληλα, ο ΣΕΒΤ προωθεί και στηρίζει τις ιδέες της νέας γενιάς για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων διατροφής με τη διοργάνωση του Διαγωνισμού ECOTROPHELIA σε εθνικό επίπεδο. Σκοπός του διαγωνισμού, που διοργανώνεται ήδη 4 χρόνια, είναι αφενός να υποστηρίξει νέους Έλληνες φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων, και να τους δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για έρευνα και δημιουργία και, αφετέρου να αποτελέσει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών, οι οποίες θα μπορούσαν να αποδειχτούν χρήσιμες για τη Βιομηχανία Τροφίμων και την ελληνική οικονομία».


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία