Αν και η μεσογειακή διατροφή δεν μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης του συνδρόμου, έχει σημαντικές πιθανότητες να το αντιστρέψει, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό της Καναδικής Ιατρικής Ένωσης.
Τη Μεσογειακή διατροφή που περιλάμβανε ελαιόλαδο και καρύδια, ακολούθησαν 5,801 άτομα ηλικίας μεταξύ 55 και 80 ετών, για τις ανάγκες της έρευνας.
Το 64% των συμμετεχόντων ανέπτυξε μεταβολικό σύνδρομο στην αρχικό στάδιο της έρευνας. Μετά από πέντε χρόνια, το 28,2% αυτών που ακολουθούσαν την Μεσογειακή διατροφή δεν πληρούσαν πλέον τα κριτήρια της ασθένειας. Τα αποτελέσματα αυτά υποστηρίζουν την μακρά ιστορία ευρημάτων σχετικά με τις θετικές επιπτώσεις της Μεσογειακής διατροφής στην καρδιοαγγειακή υγεία.
(Πηγή: Olive Oil Times
Τη Μεσογειακή διατροφή που περιλάμβανε ελαιόλαδο και καρύδια, ακολούθησαν 5,801 άτομα ηλικίας μεταξύ 55 και 80 ετών, για τις ανάγκες της έρευνας.
Το 64% των συμμετεχόντων ανέπτυξε μεταβολικό σύνδρομο στην αρχικό στάδιο της έρευνας. Μετά από πέντε χρόνια, το 28,2% αυτών που ακολουθούσαν την Μεσογειακή διατροφή δεν πληρούσαν πλέον τα κριτήρια της ασθένειας. Τα αποτελέσματα αυτά υποστηρίζουν την μακρά ιστορία ευρημάτων σχετικά με τις θετικές επιπτώσεις της Μεσογειακής διατροφής στην καρδιοαγγειακή υγεία.
(Πηγή: Olive Oil Times