BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Την τιμητική της είχε η ελληνική διατροφή στον Καναδά

Ρεπορτάζ με τίτλο «Ελληνική διατροφή χωρίς γλουτένη και 6 βασικά συστατικά της ελληνικής κουζίνας», «φιλοξενήθηκε» στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Province», από τις πλέον δημοφιλείς στον δυτικό Καναδά.

Οι Ιταλοί έχουν απολέσει τη μεσογειακή τους διατροφή

1
0

Το κείμενο, πλαισιωμένο από φωτογραφίες και έναν πρωτότυπο διάλογο ανάμεσα στη δημοσιογράφο και έναν Έλληνα οδηγό της στις γεύσεις, με το ψευδώνυμο «Κρατερός», αποτελεί ενδιαφέρον οδοιπορικό στα ελληνικά παντοπωλεία του Βανκούβερ.

Το αυγολέμονο, το μπριάμ, τα γεμιστά, η φέτα, το κρέας μαγειρεμένο αλά ελληνικά, δεν περιέχουν γλουτένη, τονίζει στη δημοσιογράφο ο Έλληνας συνομιλητής της, ο οποίος ξεναγεί την Καναδή δημοσιογράφο στα ελληνικά εστιατόρια της πόλης, καταστήματα τα οποία είναι πλέον μόνο έξι από τα 68 που υπήρχαν, τη «χρυσή» εποχή της μετανάστευσης των Ελλήνων.

Τα ελληνικά καφενεία, όπου άλλοτε σύχναζαν οι Έλληνες, είναι πλέον ανάμνηση, ενώ τα ελληνικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα «έχουν σιγάσει», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ωστόσο, η Samantha McLeod στον περίπατό της με τον «Κρατερό», ανακάλυψε τα αυθεντικά έξι κύρια συστατικά της ελληνικής διατροφής, που δεν θα πρέπει να λείπουν από καμιά κουζίνα και τα παραθέτει: ελιές, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φέτα, ρίγανη, μέλι και καφές, όπως εισάγονται συσκευασμένα από την Ελλάδα. Το ρεπορτάζ διανθίζεται με φωτογραφίες των προϊόντων και αναλυτικές λεζάντες για τις ιδιότητές τους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πίσω από το συμβολικό όνομα «Κρατερός», κρύβεται ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Βανκούβερ, Ηλίας Κρεμμύδας.

Το ρεπορτάζ υπογράφει η δημοσιογράφος Samantha McLeod.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία