BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Ένα βήμα πριν βγει στον αέρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auctionmarket.eu

Στην τελική ευθεία για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της έχει εισέλθει η πλατφόρμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών «e-auctionmarket.eu», που δίνει τη δυνατότητα διενέργειας αγοραπωλησιών από απόσταση σε προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα μεταξύ σε πρώτη φάση επιχειρήσεων από το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη, με αντίστοιχες από το Καβάρντασι της νότιας πΓΔΜ.

Ένα βήμα πριν βγει στον αέρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auctionmarket.eu

0
0

Όπως είπε στο Agronews ο κ. Μάρκο Ντελαπούπα, γενικός διευθυντής του ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκη, που είναι επικεφαλής υλοποίησης του σχετικού ευρωπαϊκού προγράμματος, ολοκληρώθηκε πλέον, και το νομικό πλαίσιο που θα διέπει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και το μόνο που απομένει για να ξεκινήσουν οι πραγματικές αγοραπωλησίες είναι να γίνουν οι πρώτες διαπιστεύσεις από την πλευρά των ενδιαφερόμενων εταιρειών.

«Είναι θέμα ημερών. Ενδεχομένως να έχουμε τις πρώτες συναλλαγές στα μέσα Μαρτίου. Θα εξαρτηθεί και από το πόσο γρήγορα θα κινηθούν οι ενδιαφερόμενοι», επισήμανε ο κ. Ντελαπούπα, υπενθυμίζοντας πως ήδη στο πιλοτικό στάδιο συμμετείχαν συνολικά πάνω από 40 επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί σε αυτό το στάδιο όσες επιχειρήσεις θα αποφασίσουν να αξιοποιήσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα, η εγγραφή τους θα γίνεται δωρεάν και θα μπορούν να διενεργήσουν συναλλαγές γύρω από τα δημητριακά, τα γαλακτοκομικά, τα φρούτα και τα λαχανικά, τα αμπελοοινικά είδη και τα αρωματικά φυτά και βότανα.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Κιλκίς (σ. σ. εταίρος στο πρόγραμμα), κ. Παύλος Τονικίδης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασης του project, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 24ης Detrop, υπάρχουν σκέψεις να περιληφθούν στις συναλλαγές και αγορές – πωλήσεις γύρω από το κρέας και τα ιχθυηρά. Επίσης, μελετάται το «άνοιγμα» της διαδικασίας και σε άλλες γειτονικές περιοχές του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης, αρχικά και κατόπιν σε όλη την Ελλάδα ενώ από το 2016 δεν αποκλείεται να δοθεί η δυνατότητα για συναλλαγές και σε Ιταλικές και Γερμανικές επιχειρήσεις, καθώς στο πρόγραμμα μετέχουν και τα αντίστοιχα μεικτά επιμελητήρια που βρίσκονται στη χώρα μας.

Η ανάπτυξη του Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου έγινε με βάση επιτυχημένα ευρωπαϊκά μοντέλα και περιλαμβάνει: διαδικτυακή πλατφόρμα του δημοπρατηρίου e-Αuction σε πέντε γλώσσες, περιβάλλον φιλικό προς το χρήστη και εύχρηστες οδηγίες για τη λειτουργία του, μηχανή αναζήτησης για προϊόντα και υπηρεσίες, ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και των συναλλαγών και εκπαιδευτικά σεμινάρια για τεχνικό και διοικητικό προσωπικό σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας.

Το έργο e-Auction, ενισχύει τις ικανότητες των τοπικών παραγωγών και επιχειρηματιών, αφού με τη δημιουργία του ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου, ουσιαστικά διευκολύνονται οι αγοραπωλησίες αγροδιατροφικών προϊόντων, εντός και εκτός συνόρων.

Το έργο ολοκληρώνεται τον Ιούνιο φέτος, υλοποιείται στο πλαίσιο του IPA Διασυνοριακού Προγράμματος «Ελλάδα - πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013» με συνολικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό 611.787,00 ευρώ και τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων.

Επικεφαλής του έργου είναι το Ελληνο-ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετέχουν το Επιμελητήριο Κιλκίς και το Ελληνο-γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο από την ελληνική πλευρά και το Foundation for Local and IT Development - Gevgelija και ο δήμος του Kavadarci από την πλευρά της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου, αγρότες, παραγωγοί, επιχειρηματίες και τα υπόλοιπα μέλη της τοπικής κοινωνίας ωφελούνται από την ανάπτυξη σχεδίου δράσης για την προώθηση των τοπικών προϊόντων & υπηρεσιών του αγροδιατροφικού τομέα, με σκοπό την ενίσχυση των εξαγωγών, με έμφαση στις αγορές της Ιταλίας και Γερμανίας. Στο πλαίσιο του έργου, συντάσσεται πολύγλωσσος οδηγός εξαγωγών και καινοτομίας, διοργανώνονται επιχειρηματικές αποστολές και οργανώνονται συμμετοχές σε εκθέσεις του αγροδιατροφικού τομέα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία