BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Ύμνος της Wall Street Journal για το ελληνικό κρασί

Η Ελλάδα είναι μια ανερχόμενη δύναμη στο χώρο τους κρασιού, απλά δεν έχει κάνει αρκετά για να το αποδείξει, αναφέρει σε άρθρο της η Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο με τη σημερινή κρίση που μαστίζει τη χώρα αν αξιοποιήσει αυτό το κομμάτι θα έχει ένα τουλάχιστον εξαγωγικό τομέα με λαμπρό μέλλον. Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά την ποικιλία Ασύρτικο, την οποίο το κατατάσσει σε αυτές παγκόσμιας κλάσης.

Ύμνος της Wall Street Journal για το ελληνικό κρασί

0
0

 «Θα έλεγε κανείς ότι κάποιος που ολόκληρη τη ζωή του ασχολείται επαγγελματικά με το κρασί τα έχει δοκιμάσει όλα. Αλλά, όπως ένας κριτικός τέχνης ή λογοτεχνίας πετυχαίνει από τύχη το επόμενο μεγάλο αριστούργημα, έτσι κι ο γευσιγνώστης μπορεί καμιά φορά να συναντήσει ένα κρασί που θα τον εκπλήξει, τόσο με τη γεύση όσο και με την ποιότητά του. Κάτι τέτοιο συνέβη και σ' εμένα μερικές εβδομάδες πριν.» Έτσι αρχίζει ο φημισμένος κριτικός κρασιού Will Lyons το άρθρο του στην Wall Street Journal για το ελληνικό κρασί.

To εν λόγω...αριστούργημα δεν είναι άλλο από το Ασύρτικο, το λευκό κρασί από τη Σαντορίνη. Όμως λίγοι εραστές του κρασιού τα έχουν ανακαλύψει. Κι αφού προτείνει το Αγιορείτικο, το Λημνιό και το Ξινόμαυρο, προτρέπει τους αναγνώστες του να δοκιμάσουν Μοσχοφίλερο και Ροδίτη. Όσον αφορά στη Σαντορίνη, δεν παραλείπει να συμπληρώσει πως τα κρασιά της «μπορούν να σοκάρουν ακόμα κι έναν κριτικό».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία