«Θα έλεγε κανείς ότι κάποιος που ολόκληρη τη ζωή του ασχολείται επαγγελματικά με το κρασί τα έχει δοκιμάσει όλα. Αλλά, όπως ένας κριτικός τέχνης ή λογοτεχνίας πετυχαίνει από τύχη το επόμενο μεγάλο αριστούργημα, έτσι κι ο γευσιγνώστης μπορεί καμιά φορά να συναντήσει ένα κρασί που θα τον εκπλήξει, τόσο με τη γεύση όσο και με την ποιότητά του. Κάτι τέτοιο συνέβη και σ' εμένα μερικές εβδομάδες πριν.» Έτσι αρχίζει ο φημισμένος κριτικός κρασιού Will Lyons το άρθρο του στην Wall Street Journal για το ελληνικό κρασί.
To εν λόγω...αριστούργημα δεν είναι άλλο από το Ασύρτικο, το λευκό κρασί από τη Σαντορίνη. Όμως λίγοι εραστές του κρασιού τα έχουν ανακαλύψει. Κι αφού προτείνει το Αγιορείτικο, το Λημνιό και το Ξινόμαυρο, προτρέπει τους αναγνώστες του να δοκιμάσουν Μοσχοφίλερο και Ροδίτη. Όσον αφορά στη Σαντορίνη, δεν παραλείπει να συμπληρώσει πως τα κρασιά της «μπορούν να σοκάρουν ακόμα κι έναν κριτικό».