BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Τρικλοποδιά ΕΕ σε πιθανή χαλάρωση του εμπάργκο

Μόνο με την άδεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα είναι σε θέση να επαναλάβουν τις εξαγωγές τους μεμονωμένες χώρες, προς τις οποίες η Ρωσία θα χαλαρώσει το εμπάργκο εισαγωγής τροφίμων.

Πίσω στην εποχή των αποσύρσεων ξαναφέρνει τα ροδάκινα ο Καρασμάνης

1
0

Αυτό δήλωσε ερωτηθείς από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΤΑΣΣ για την πιθανότητα να συμβεί αυτό για την Ελλάδα ο προερχόμενος από τη Λιθουανία επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Ρωσία, Βιγκάουντας Ουσάτσκας.

«Τόσο η ρωσική πλευρά, όσο και οι χώρες της ΕΕ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εμπορικές σχέσεις αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παρόμοια βήματα (σ.σ. χαλάρωσης) και τέτοιες αποφάσεις θα λαμβάνονται μόνο στη βάση των κοινών αποφάσεων», απάντησε ο κ. Ουσάτσκας .

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο οι απώλειες της Ελλάδας από το εμπάργκο «σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις έφθασαν τα 180 εκατ. ευρώ». Έπειτα από ελληνικό αίτημα η Ρωσία «ετοίμασε σειρά προτάσεων, που αφορούν μια εν δυνάμει χαλάρωση του εμπάργκο τροφίμων ως προς την Ελλάδα», σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης Αλεξέι Ουλιουκάεφ.

Σημειώνεται πως τη δημιουργία μικτών εταιριών στη Ρωσία οι οποίες, αφού παραλαμβάνουν την εισαγόμενη πρώτη ύλη, θα τη μεταποιούν και εν συνεχεία θα προχωρούν οι ίδιες στη διάθεσή του τελικού προϊόντος στην εσωτερική αγορά θέτει ως προϋπόθεση η Μόσχα στην Ελλάδα αλλά και σε άλλους εμπορικούς εταίρους από την Ευρώπη προκειμένου να άρει τους περιορισμούς του εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία