BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Ελαιόλαδο και ξηροί καρποί βοηθούν στην καλύτερη μνήμη

Η μακροχρόνια κατανάλωση ελαιολάδου και ξηρών καρπών συμβάλλουν στην βελτίωση της μνήμης και της καλύτερης κατανόησης, με τα φαινολικά συστατικά του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου να αποδεικνύονται επιστημονικά οι καλύτεροι μαχητές κατά της γήρανσης του εγκεφάλου.

Οι ξηροί καρποί ασπίδα κατά του καρκίνου

1
0
Αυτή η έρευνα, που δημοσιεύθηκε πρόσφατο στο JAMA Internal Medicine, δεν είναι η πρώτη που δείχνει αυτή την ευεργετική ιδιότητα του ελαιολάδου, αλλά είναι η πρώτη που το κάνει χρησιμοποιώντας ως δείγμα μία ομάδα ανθρώπων που οι επιστήμονες την παρακολουθούσαν για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια.  

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες παρακολούθησαν 447 άτομα, μέσης ηλικίας 67 ετών, οι οποίοι είτε είχαν διαβήτη τύπου Β΄, είτε κάποια προδιάθεση για να αναπτύξουν καρδιαγγειακά προβλήματα. Η γνωσιακή λειτουργία (η λειτουργία δηλαδή την μνήμης και της κατανόησης) μετρήθηκε σε όλους πριν ξεκινήσει η έρευνα και καθ’ όλη την διάρκεια της τετραετίας, κατά την οποία έπρεπε να καταναλώνουν  ένα λίτρο ελαιόλαδο κάθε εβδομάδα ή έναν συνδυασμό μικρότερης ποσότητας ελαιολάδου και ξηρών καρπών – κυρίως καρύδια και αμύγδαλα.

Και οι δύο εναλλακτικές δίαιτες, έδωσαν εκπληκτικά αποτελέσματα σε όλους ανεξαιρέτως τους συμμετέχοντες, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή του συνόλου των θερμίδων που κατανάλωναν ημερησίως.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες που περιέχει το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί είναι υπεύθυνες για αυτή τη βελτίωση, με τα φαινολικά συστατικά, ιδιαίτερα χαρακτηριστικό του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, να είναι οι κατεξοχήν ουσίες που συμβάλουν στην μείωση της πίεσης του αίματος του εγκεφάλου και στην καθυστέρηση της γήρανσης των εγκεφαλικών κυττάρων.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία