BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Ελαιόλαδο σε μορφή για επάλειψη από την Ιταλία

Ελαιόλαδο σε στέρεα μορφή, κατάλληλο για επάλειψη, δημιούργησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλάβριας. Σκοπός του ήδη πατενταρισμένου νέου προϊόντος είναι να αντικαταστήσει κλασσικά προϊόντα, όπως το βούτυρο και η μαργαρίνη.

Στην 4η θέση η Ελλάδα ως προμηθευτής ελαιόλαδου της Ιαπωνίας

0
0

Τα νέα αλείμματα, που αναπτύχθηκαν από το πανεπιστήμιο της Καλάβριας, υποστηρίζεται ότι διατηρούν την γεύση και τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου, ενώ σκοπός είναι να αντικαταστήσουν προϊόντα της καθημερινής μαγειρικής (όπως το βούτυρο, την μαργαρίτη ή την μαγιονέζα) υλικά που χρησιμοποιούνται σε επεξεργασμένα τρόφιμα στη βιομηχανία τροφίμων.

Από το Πανεπιστήμιο έχουν ήδη δημιουργηθεί δύο προϊόντα, τα οποία θα λανσαριστούν ως διαφορετικά στην αγορά. Το ένα θα αποκαλείται “Gel Oil” και θα πωλείται σε δύο εκδοχές, με γεύση λεμόνι και βασιλικό και πεπεκορίνο, με στόχο την χρήση στις σαλάτες και ως άλειμμα για ψωμί.  Το δεύτερο προϊόν, που θα αποκαλείται “Spread Bio Oil” θα είναι πιο κρεμώδες και θα μοιάζει περισσότερο με βούτυρο ή μαργαρίνη

Υπεύθυνος του εγχειρήματος είναι ο Καθηγητής Bruno de Cindio, επικεφαλής του Εργαστηρίου Ρεολογίας και Επιστήμης Τροφίμων εξήγησε πώς δημιούργησαν μία δικτυακή σύνθεση των λιπιδίων, όπου το ελαιόλαδο «παγιδεύεται» στις μεταλλαγμένες δομές και μεταμορφώνεται, σε ένα πρώτο στάδιο σε τζελ, και σε δεύτερη φάση σε άλειμμα

Μέσω μίας νέας τεχνολογίας κρυσταλοποίησης,  που ονομάζεται «οργανοκρυσταλλοποίηση», η ερευνητική ομάδα κατάφερε να αλλάξει την σύσταση των λιπιδίων του ελαιολάδου, δημιουργώντας μία ευρεία γκάμα στερεών ελαιολάδων, που κυμαίνονται από την μορφή τζελ έως την πλήρως στέρεα μορφή.

Πηγή: http://www.oliveoiltimes.com
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία