BACK TO
TOP
Business

H Kellogg’s καταργεί τα ενισχυτικά γεύσης

Ο χρόνος πιέζει την εταιρεία δημητριακών, οι πωλήσεις της οποίας μειώθηκαν κατά 5,1% κατά το β’ τρίμηνο.

«Νίκησε» τις προβλέψεις των αναλυτών η Kellogg’s

1
0

Η αμερικανική εταιρεία Kellogg's θα καταργήσει τα ενισχυτικά γεύσης και τις τεχνητές χρωστικές ουσίες από τα δημητριακά της, μεταξύ των οποίων τα Special K και τα Honey Pops, σε όλο τον κόσμο ως το 2018.

Ο χρόνος πιέζει την εταιρεία δημητριακών, οι πωλήσεις της οποίας μειώθηκαν κατά 5,1% το δεύτερο τρίμηνο στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία αποδίδει την μείωση αυτή σε μια συνεχιζόμενη πτώση των εσόδων από τα δημητριακά στις ΗΠΑ (-2,3%).

Η απόφαση αυτή εξηγείται από την επιθυμία της εταιρείας να προσαρμοστεί σε αυτό που προτιμούν οι καταναλωτές, κυρίως οι Αμερικανοί.

«Ο κόσμος περιμένει από εμάς να ακούμε και να προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες των καταναλωτών οι οποίες αλλάζουν. Γι'αυτό αποφασίσαμε να προσφέρουμε στον κόσμο περισσότερο από αυτό που επιθυμεί και που έχει ανάγκη στην διατροφή του και λιγότερο από αυτό που δεν θέλει», δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Κρις Τσαρλς.

«Εργαζόμαστε για να αποσύρουμε τις χρωστικές ουσίες και τα ενισχυτικά γεύσης από όλες τις μάρκες των δημητριακών μας και μια ποικιλία από σνακ. Ο στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε την μετάβαση ως τα τέλη του 2018», συμπλήρωσε.

 Όπως κι άλλες μεγάλες εταιρείες της αμερικανικής βιομηχανίας τροφίμων και η Kellogg's βρέθηκε αντιμέτωπη με το αίτημα καταναλωτών για υψηλής ποιότητας και κυρίως υγιεινά τρόφιμα. Οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει να καταναλώνουν όλο και περισσότερο γιαούρτι στο πρωινό τους.

Η αμερικανική αλυσίδα McDonald's σταμάτησε για παράδειγμα να σερβίρει κοτόπουλο που έχει μεγαλώσει με αντιβιοτικά.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία