BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Ακόμα μία χρονιά σπουδαίων διακρίσεων για τη ρετσίνα του Οινοποιείου ΚΕΧΡΗΣ

Το 2016 το Οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ γιορτάζει τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δημιουργία της ρετσίνας «Δάκρυ του Πεύκου», ενός κρασιού που άλλαξε τα δεδομένα στην κατηγορία του, αποδεικνύοντας ότι η ρετσίνα μπορεί να είναι ένα κρασί παγκόσμιας κλάσης, που εξελίσσεται στον χρόνο.

Αλλαγές στο τιμόνι των Οίνων Βορείου Ελλάδος

0
0

Η φετινή χρονιά είναι, επομένως, ένα σημαντικό ορόσημο και ένας ακόμα σταθμός σε μια δημιουργική πορεία που συνεχίζεται με το ίδιο πάθος, αλλά και την ίδια συνέπεια στην ποιοτική οινοποίηση. Συνέπεια, η οποία αποδεικνύεται και μέσα από τις συνεχείς διακρίσεις που αποσπούν τα κρασιά μας κάθε χρόνο, σε όλους τους σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς.

Το 2016, μία ακόμα χρονιά με σημαντικές βραβεύσεις, δεν είναι εξαίρεση στην πορεία αυτή. Ανάμεσα στις 15 και πλέον φετινές διακρίσεις ξεχωρίζουν το χρυσό μετάλλιο που απέσπασε το «Δάκρυ του Πεύκου» 2015 στον διαγωνισμό Vinalies Internationales, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αλλά και η βαθμολογία 92/100 που έδωσε στο ίδιο κρασί το αμερικανικό περιοδικό Wine Enthusiast, μία από τις υψηλότερες που έχει πάρει ποτέ ελληνικό κρασί από το συγκεκριμένο περιοδικό. Σε αυτή τη δοκιμή, το «Κεχριμπάρι» 2015 βαθμολογήθηκε με 88/100, γεγονός που το κατέταξε στην κατηγορία Best Buy. Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι οι δύο αυτές ρετσίνες μας διακρίθηκαν και με ασημένιο μετάλλιο στον San Francisco International Wine Competition στην πρώτη τους συμμετοχή στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Τέλος, εξίσου σπουδαία είναι και η πιο πρόσφατη βαθμολογία 90/100 που δόθηκε στο «Δάκρυ του Πεύκου» από το περιοδικό Wine & Spirits με την οποία, για ακόμα μια φορά, η ρετσίνα τοποθετείται στην ελίτ όχι μόνο του ελληνικού, αλλά και του παγκόσμιου αμπελώνα.


Δείτε την πλήρη λίστα των διακρίσεων εδώ.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία