Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τα ανωτέρω προϊόντα, εφόσον έχουν ευαισθησία στη σόγια, να μην τα καταναλώσουν.
Αναλυτικά, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο ελέγχου στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων με βάση το κρέας «ΑΦΟΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΑΕΒΕ» που βρίσκεται στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου Κρήτης, διαπίστωσε την παραγωγή και διακίνηση των προϊόντων με την ονομασία «Λουκάνικο Χωριάτικο καπνιστό» και «Λουκάνικο Χωριάτικο Μπουκιές καπνιστό», για την παρασκευή των οποίων προστέθηκε φυτική πρωτεΐνη σόγιας, η οποία δεν δηλώνεται στον κατάλογο των συστατικών με σαφή αναφορά της ονομασίας της. Η σόγια είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία σε άτομα με ευαισθησία σε αυτήν.