BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Μείωση αλατιού με 5 απλά βήματα προτείνει ο ΕΦΕΤ

Στο σχεδιασμό ενός "infographic" (Γραφικά με πληροφορίες) για τη μείωση αλατιού προχώρησε η Διεύθυνση Διατροφικής Πολιτικής και Ερευνών του ΕΦΕΤ σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) στα πλαίσια της 1ης ημερίδας για τη μείωση αλατιού που έγινε στις 4 Νοεμβρίου 2016 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μείωση αλατιού με 5 απλά βήματα προτείνει ο ΕΦΕΤ

0
0
Η ιδέα του "infographic" για τη μείωση αλατιού περιστρέφεται γύρω από τον αριθμό 5 που είναι ο στόχος και οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ημερήσια πρόσληψη αλατιού στους ενήλικες. Πέντε είναι και τα βήματα που προτείνονται να εφαρμόσει ο καθένας μας στην καθημερινότητά του για να μειώσει το αλάτι.

Παράλληλα, στο "infographic" τονίζεται η σημασία μείωσης αλατιού για όλους μας και όχι μόνο για εκείνους με αυξημένη αρτηριακή πίεση, καθώς και το γεγονός ότι τα ολοένα και πιο δημοφιλή ορυκτά είδη αλατιού, όπως το αλάτι Ιμαλαΐων, αποτελούνται κυρίως από χλωριούχο νάτριο όπως και το κοινό αλάτι

Το συγκεκριμένο "infographic" είναι αναρτημένο στις ιστοσελίδες του ΕΦΕΤ και του ΠΣΔΔ στα ελληνικά και στα αγγλικά. Μάλιστα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσιοποίησε σχετικό δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα του για την κίνηση μείωσης του αλατιού στην Ελλάδα (http://www.euro.who.int/en/countries/greece/news/news/2016/12/greece-moves-to-raise-awareness-about-salt-consumption)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία