BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Αλλάζει το USDA τη σήμανση κρεάτων στις ΗΠΑ

Στόχος η καλύτερη ενημέρωση καταναλωτών για τα θρετπικά στοιχεία σε κρέας και πουλερικά.

Αλλάζει το USDA τη σήμανση κρεάτων στις ΗΠΑ

3
0
Την εφαρμογή ενός νέου κανονισμού, που θα εξασφαλίζει την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών, ως προς τις διατροφικές πληροφορίες για το κρέας και τα προϊόντα πουλερικών, έχουν προτείνει το Υπουργείο Γεωργίας των Η.Π.Α. (USDA) και η Υπηρεσία Επιθεώρησης Ασφάλειας των Τροφίμων (FSIS).

Ειδικότερα, το FSIS προτείνει την τροποποίηση των κανονισμών διατροφικής επισήμανσης για το κρέας και τα προϊόντα πουλερικών σε συμφωνία με το νέο κανονισμό διατροφής που εξέδωσε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις 27 Μαΐου 2016. Ο προτεινόμενος κανονισμός εκτιμάται ότι θα βελτιώσει την παρουσίαση των διατροφικών πληροφοριών και θα βοηθήσει τους καταναλωτές στη διατήρηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών

«Ο νέος κανονισμός θα παρέχει μεγαλύτερη διαφάνεια στις διατροφικές ετικέτες, έτσι ώστε οι Αμερικανοί καταναλωτές να προβαίνουν πιο ενημερωμένοι σε αποφάσεις σχετικά με τα τρόφιμα που επιλέγουν για τους ίδιους και τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Άλφρεντ Αλμάνζα, Αναπληρωτής Υφυπουργός για την Ασφάλεια των Τροφίμων στο Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, συμπληρώνοντας: «Οι νέες ετικέτες διατροφικών πληροφοριών θα προστεθούν στις πολυάριθμες άλλες προληπτικές και προστατευτικές πρακτικές που έχουμε θέσει σε εφαρμογή τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, το FSIS προτείνει
  • Ενημέρωση του καταλόγου των θρεπτικών ουσιών που απαιτείται ή επιτρέπεται να δηλωθούν
  • Παροχή ενημερωμένων ημερήσιων τιμών αναφοράς (DRVs) και αναφοράς ημερήσιας πρόσληψης (RDI), που βασίζονται στις τρέχουσες διατροφικές συστάσεις
  • Τροποπoίηση των απαιτήσεων επισήμανσης για τρόφιμα που φέρονται να είναι ειδικά για τα παιδιά κάτω από την ηλικία των 4 ετών και εγκύους και θηλάζουσες γυναίκες, δημιουργώντας ειδικές τιμές αναφοράς ειδικά για αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες
  • Αναθεώρηση της μορφής και εμφάνισης της ετικέτας διατροφικών πληροφοριών
  • Υποχρεωτική τοποθέτηση δίστηλης ετικέτας σε συγκεκριμένες συσκευασίες
  • Ενημέρωση και τροποποίηση των ποσοτήτων ημερήσιας πρόσληψης
  • Ενσωμάτωση των νέων κανονισμών για την διατροφική επισήμανση στα προϊόντα κρέατος και πουλερικών, σε ένα νέο Κώδικα Ομοσπονδιακών Κανονισμών (CFR).

Δείτε εδώ (στα αγγλικά) την πρόταση του νέου κανονισμού

(Πηγή: http://eprretailnews.com)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία