BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Αλλαντικά με προβιοτικά από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Την παράδοση με τη βιομηχανία κρέατος κατάφερε να παντρέψει το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, πετυχαίνοντας την εισαγωγή προβιοτικών σε αλλαντικά, μετά από 32 ολόκληρους μήνες ερευνών.

0
0

Με κόστος το οποίο δεν θα ξεπερνά τις 10.000 με 15.000 ευρώ, απομένει μόνο να βρεθεί μια εταιρεία χορηγός ή να προκηρυχθεί ένα άλλο πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα κατοχυρωθεί η πατέντα και θα ξεκινήσει η γραμμή παραγωγής των συγκεκριμένων προϊόντων.

Η πρόεδρος του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευγενία Μπεζιρτζόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνή ευχήθηκε πολύ γρήγορα να βρεθεί ένα σχήμα εταιρειών που θα χρηματοδοτούσαν την κατάθεση της πατέντας και την παραγωγή των συγκεκριμένων προϊόντων. «Αυτού του είδους τα προϊόντα είναι ευρέως διαδεδομένα στο εξωτερικό και είναι καιρός και εμείς στην Ελλάδα να γνωρίσουμε και να εμπιστευθούμε τα προϊόντα μας, ειδικά όταν αυτά προάγουν την υγεία μας, ως βιολειτουργικά τρόφιμα», τόνισε.

Το ΔΠΘ και το συγκεκριμένο τμήμα, το οποίο έτυχε πολύ καλής αξιολόγησης πρόσφατα από Αμερικανούς ειδικούς,  θα συνεχίσουν, σύμφωνα με την κ.  Μπεζιρτζόγλου, τις έρευνες και θα επιχειρήσουν ανοίγματα και σε άλλες εταιρείες της περιοχής, στοχεύοντας στη γρήγορη εφαρμογή των ερευνών που γίνονται από το πανεπιστήμιο για τη βελτίωση των προϊόντων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία