BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Μέχρι τις 3 Μαρτίου οι δηλώσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό ATHIOOC 2017

Στις 3 Μαρτίου εκπνέει η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στον «Athena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC), τον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου που οργανώνεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Μέχρι τις 3 Μαρτίου οι δηλώσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό ATHIOOC 2017

1
0
O ATHIOOC είναι ουσιαστικά ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ελληνικών ελαιολάδων στον κόσμο, γεγονός που έχει τις εξής θετικές επιπτώσεις:
  1. Συμβάλλει θεαματικά στην ποιοτική βελτίωση της ελληνικής ελαιοπαραγωγής. Τα ελαιόλαδα που βραβεύονται αποτελούν πρότυπο για όλους τους ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι αποκτούν έτσι συγκεκριμένους ποιοτικούς στόχους. Επιπλέον, η βράβευση ή όχι ενός ελαιολάδου αποτελεί για τον ίδιο τον ελαιοπαραγωγό πολύτιμη ενημέρωση ως προς την ποιοτική κατεύθυνση που έχει επιλέξει να ακολουθήσει.
  2. Με την ύπαρξή του και μόνο συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της εικόνας του ελληνικού ελαιολάδου, η φήμη του οποίου απλώνεται και μέσω των βραβευμένων ελληνικών ετικετών, οι δε ξένοι κριτές που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα γίνονται πρεσβευτές των προϊόντων μας.
  3. Συμβάλλει ουσιαστικά και άμεσα στην ανάπτυξη των πωλήσεων όλων των βραβευμένων ελαιολάδων στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Ειδικά σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά, η οποία είναι ακόμα σε εμβρυακό στάδιο σε ό,τι αφορά την κατανάλωση premium ελαιολάδων, εκτιμάται πως ο διαγωνισμός θα είναι καθοριστικής σημασίας, όπως συνέβη με τον αντίστοιχο διαγωνισμό οίνων της Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός πλαισιώνεται και από άλλες καινοτόμες γαστρονομικές δράσεις με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς premium ελαιολάδων.

Την πρωτοβουλία και την επιμέλεια της οργάνωσης του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου Αthena International Οlive Oil Competition έχει η εταιρεία επικοινωνίας Vinetum, με μεγάλη πείρα στην οργάνωση εκθέσεων, συνεδρίων, διαγωνισμών και άλλων εκδηλώσεων υψηλού κύρους και απαιτήσεων. Πρόεδρος του διαγωνισμού είναι ο Ντίνος Στεργίδης και διευθύντριά του η Μαρία Κατσούλη, διαπιστευμένη γευσιγνώστρια ελαιολάδου και 1η Σομελιέ Ελαιολάδου της Ελλάδος.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.athenaoliveoil.gr και στο 210 766 0560.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία