Το νορβηγικό μπλε τυρί Kraftkar που παράγει η φάρμα Tingvollost κατέκτησε την πρώτη θέση αφήνοντας πίσω του τυριά από χώρες με σπουδαία παράδοση στην τυροκομία- όπως η Γαλλία και η Ισπανία. Πρόκειται για μια μικρή οικογενειακή φάρμα στο Torjulvågen, η οποία παράγει περίπου 20 τόνους τυρί ετησίως, χρησιμοποιώντας το δικό της γάλα
Το συγκεκριμένο τυρί επελέγη από 266 κριτές, οι οποίοι δοκίμασαν πάνω από 3.000 τυριά από 31 χώρες. Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, αυτό το 12 μηνών ωριμασμένο μπλε τυρί με την υπέροχη τραγανή υφή και την απαλή γεύση, είναι «το καλύτερο τυρί που φτιάχτηκε ποτέ».
(Πηγή: arttable.gr