BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Στη Διαύγεια δημοσιεύτηκε η ομάδα για το γιαούρτι

Θα συντονίσει τους εμπλεκόμενους και θα προετοιμάσει το φάκελο ένταξης ως ΠΓΕ.

Στη Διαύγεια δημοσιεύτηκε η ομάδα για το γιαούρτι

2
0

Έργο της ομάδας, η οποία έχει αλλαγές ως προς την σύνθσή της σε σχέση με την αρχική, σύμφωνα με την απόφαση Αποστόλου, που δημοσιεύτηκε στην  «Διαύγεια» είναι «ο συντονισμός και η ενημέρωση των συλλογικών φορέων της παραγωγής του ελληνικού γιαουρτιού, καθώς και των παραγωγών της πρώτης ύλης, προκειμένου να συναποφασιστούν και να προετοιμαστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες ενός φακέλου υποβολής αίτησης για καταχώριση της ονομασίας «Ελληνικό Γιαούρτι» στο ενωσιακό Μητρώο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) -Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ)».

Αναλυτικά το κείμενο της απόφασης έχει ως εξής:

1. Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνιστάται Ομάδα Εργασίας για το ελληνικό γιαούρτι, που συγκροτείται από τους:

α) Σοφία Μανανά, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού, με βαθμό Α', προϊστάμενη κατ' αναπλήρωση του Τμήματος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) -Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) - Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων (Ε.Π.Ι.Π.) και άλλων Συστημάτων Ποιότητας, της Διεύθυνσης Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής και Γεωγραφικών Ενδείξεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως Πρόεδρο, χωρίς αναπληρωτή.

β) Ιωάννα Παππά, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού, με βαθμό Α', προϊστάμενη του Τμήματος Αξιοποίησης Μεταποίησης και Τυποποίησης Προϊόντων Ζωικής Παραγωγής, της Διεύθυνσης Κτηνοτροφικών Υποδομών και Μεταποίησης Ζωικών Προϊόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή.

γ) Ιουλία Δροσινού, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού, με βαθμό Α', προϊστάμενη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, της Διεύθυνσης Αγροτικής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων και Προώθησης Προϊόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή.

δ) Αντώνιο Ασημ ακόπουλο, υπάλληλο κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού, μ ε βαθμ ό Α', που υπηρετεί στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμ ογής του Προγράμμ ατος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή.

ε) Ευαγγελία Καλαμάρα, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού, με βαθμό Α', της Διεύθυνσης Διατροφής Ζώων Ζωοτροφών και Βοσκοτόπων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή αυτής τον Τερτυλλιανό Μήτση, υπάλληλο του ιδίου κλάδου και βαθμού, της Διεύθυνσης Συστημάτων Καλλιέργειας.

στ) Αναστασία Μακρή, υπάλληλο, κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού, με βαθμό Α', της Διεύθυνσης Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής και Γεωγραφικών Ενδείξεων, που υπηρετεί με απόσπαση στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή.

ζ) Θεοφάνη Γεωργόπουλο, Καθηγητή Εφαρμογών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλίας, που υπηρετεί με απόσπαση στο γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή.

η) Αριστείδη Στρατάκο, Γεωπόνο, που υπηρετεί με απόσπαση στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή αυτού τον Διονύσιο Αντωνόπουλο, Χημικό, σύμβουλο στο ίδιο γραφείο.

θ) Θεοφύλακτο Μασούρα, Αναπληρωτή Καθηγητή, του Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας, του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, της Σχολής Τροφίμων Βιοτεχνολογίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια αυτού την Αικατερίνη Μοσχοπούλου, Λέκτορα στο ίδιο Εργαστήριο και Πανεπιστήμιο.

ι) Παναγιώτη Πεβερέτο, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή αυτού τον Δημήτριο Μπουρίκα, εκπρόσωπο του ίδιου Συνδέσμου.

ια) Απόστολο Ρίζο, σύμβουλο του Συλλόγου Τυροπαραγωγών Θεσσαλίας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή αυτού τον Νικόλαο Τάχα, Πρόεδρο του ίδιου Συλλόγου.

ιβ) Ιωάννη Μπαλατσούρα, εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (Ο.Ε.Ζ.Ε.), ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή αυτού τον Γεώργιο Πελεκάνο, σύμβουλο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ίδιας Ομοσπονδίας. 

ιγ) Γεράσιμο Λιόλη, εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή αυτού τον Κωνσταντίνο Θεοδωρόπουλο, εκπρόσωπο της ίδιας Ένωσης.

ιδ) Χρήστο Αποστολόπουλο, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή αυτού τον Ιωάννη Βιτάλη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ίδιου Συνδέσμου.

2.  Έργο της ομάδας είναι ο συντονισμός και η ενημέρωση των συλλογικών φορέων της παραγωγής του ελληνικού γιαουρτιού, καθώς και των παραγωγών της πρώτης ύλης, προκειμένου να συναποφασιστούν και να προετοιμαστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες ενός φακέλου υποβολής αίτησης για καταχώριση της ονομασίας «Ελληνικό Γιαούρτι» στο ενωσιακό Μητρώο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) -Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ).

Στην Ομάδα Εργασίας μπορούν να συμμετέχουν, μετά από πρόσκληση της Προέδρου, ως εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι άλλων υπηρεσιών και φορέων, χωρίς δικαίωμα ψήφου.

3.  Η θητεία της Προέδρου και των μελών της ομάδας εργασίας ορίζεται διετής.

4.  Η Ομάδα Εργασίας είναι μη αμειβόμενη.

Η απόφαση αυτή δε δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία