BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Οι ζυθολάτρες γίνονται ζυθογνώστες στις 14 και 15 Οκτωβρίου στο Ζάππειο

Ανανεωμένη και ακόμη πιο ανατρεπτική, η Ζυθογνωσία 2017 ανοίγει τις πύλες στο κοινό το επόμενο Σαββατοκύριακο, 14 και 15 Οκτωβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, με χορηγό επικοινωνίας το περιοδικό Beer&Brunch.

Οι ζυθολάτρες γίνονται ζυθογνώστες στις 14 και 15 Οκτωβρίου στο Ζάππειο

2
0
Περισσότερα ελληνικά μικροζυθοποιεία με ευφάνταστες προτάσεις, νέες ετικέτες που θα λανσαριστούν στο πλαίσιο της έκθεσης και πειραματικές δοκιμές, που θα δώσουν το απαραίτητο feedback για τη δημιουργία νέων προϊόντων, είναι μόνο μερικές από τις φετινές εκπλήξεις της διοργάνωσης.



Η έκθεση που γεννήθηκε παράλληλα με την άνθιση της μικροζυθοποιίας στη χώρα μας, δεν είναι ένα ακόμα φεστιβάλ μπύρας, όπου οι επισκέπτες πάνε απλά για να πιούν. Στα πρότυπα των εκθέσεων οίνου, η διοργανώτρια εταιρεία Vinetum και ο Ντίνος Στεργίδης δημιούργησαν μία έκθεση όπου οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τα πάντα γύρω από τον κόσμο και την κουλτούρα της μπύρας.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρα από τον πλουραλισμό της μικροζυθοποιίας η έκθεση φιλοξενεί και άλλα ποιοτικά προϊόντα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, γι’ αυτό άλλωστε η υπογραφή της είναι Microbreweries and Premium beers.

Νέες ετικέτες και πειραματικές δοκιμές
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι ζυθόφιλοι αναμένουν τις νέες ετικέτες των εταιρειών Νήσος και Flaros, που θα κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στο πλαίσιο της έκθεσης. Επιπλέον, η ζυθοποιία Solo θα παρουσιάσει 6 νέες πειραματικές μπύρες, που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη στην αγορά. Βάσει της αξιολόγησης των επισκεπτών, θα προχωρήσει στη συνέχεια στην εμφιάλωση των πιο επιτυχημένων.



Επιπλέον, η φετινή διοργάνωση ενισχύεται με νέες συμμετοχές που σκοπό έχουν να προσφέρουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία στους επισκέπτες. Στις γεύσεις, η καντίνα/«food truck» Po’Boys  του Mama Roux έχει ετοιμάσει και θα παρουσιάσει γαστρονομικές σπεσιαλιτέ του Αμερικανικού Νότου, που συνδυάζονται μοναδικά με τις μπύρες της έκθεσης. Ο σεφ Βασίλης Σπόρος έχει εμπνευστεί για τη συγκεκριμένη περίσταση αργοψημένα καπνισμένα κρέατα, εμπνευσμένα από το αυθεντικό bbq,  χοιρινή σπάλα σε ίνες με γλάσο bourbon, spare ribls και λεπτές φέτες σιγοκαπνισμένης γαλοπούλας με sauce tartare. Το μεταμοντέρνο μπαρμπέρικο Don Βarber & Groom,  θα προσφέρει επί τόπου σε όσους το επιθυμούν το ειδικό «craft beer look», ενώ οι πιο τολμηροί θα μπορέσουν να βρουν το επόμενο τατουάζ που θα χτυπήσουν με τη βοήθεια του Oktapus tattoo. Το τέλειο «beer look» θα συμπληρωθεί με ενδυματολογικές επιλογές για πολύ ψαγμένους «old schoolers», από τη Motor & Soul. Πριν φύγουν οι επισκέπτες θα μπορούν να πάρουν μαζί τους από το ζυθοπωλείο που θα στήσει στο χώρο η Cava di Patsi, τις μπύρες που δοκίμασαν και ξεχώρισαν από την έκθεση.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Ζυθογνωσία θα φιλοξενήσει επίσημους προσκεκλημένους από το εξωτερικό, με στόχο την αύξηση της αναγνωσιμότητας της ελληνικής μπύρας εκτός συνόρων. Πιο συγκεκριμένα, θα παρευρεθούν οι  δημοφιλείς  δημοσιογράφοι μπύρας,   Εlisabeth Pierre από τη Γαλλία και Melissa Cole από την Αγγλία, αλλά και ο μικροζυθοποιός  Steve Gammage, ιδιοκτήτης της Bronckhorster Brewing Company, εκ των πλέον ανερχόμενων μικροζυθοποιείων της Ολλανδίας, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τη δημιουργία δεσμών με τους έλληνες ζυθοποιούς

Τέλος, πολλές και ενδιαφέρουσες θα είναι παράλληλες εκδηλώσεις σεμιναρίων και γευσιγνωσιών.

Έκθεση Ζυθογνωσία: Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Οκτωβρίου 201

•    Ώρες λειτουργίας: 12:00 – 21:00Χώρος: Ζάππειο Μέγαρ
•    Είσοδος 12€ (ισχύει και για τις δύο ημέρες και περιλαμβάνει το ποτήρι γευστικής δοκιμής, τον κατάλογο της έκθεσης και το αποδεικτικό ελεύθερης εισόδου/εξόδου

Οργάνωση: Vinetum, 210 766 0560, info@vinetum.g
www.zythognosia.gr & Facebook: zythognosia
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία