BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Η πιστοποίηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων είναι στοιχείο πολιτισμού

H πιστοποίηση αποτελεί διαχρονικά ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην παγκόσμια αγορά καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών. Ιδίως στον αγροδιατροφικό τομέα συνιστά, αναγνωρισμένο διεθνή κώδικα για την αξιόπιστη μεταφορά σημαντικών πληροφοριών από τον παραγωγό, προς τον επόμενο κρίκο της αλυσίδας, έως και τον καταναλωτή ολοένα και περισσότερο. Άλλωστε οι πληροφορίες που συνοδεύουν ένα προϊόν συνθέτουν την επίσημη ταυτότητά του, στην οποία θεμελιώνεται και η εμπορική του επιτυχία στις αγορές που απευθύνεται.

Η πιστοποίηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων είναι στοιχείο πολιτισμού

0
0
Παράλληλα, ο επιχειρηματικός κόσμος, σε διεθνή κλίμακα, είναι ήδη ευαισθητοποιημένος σχετικά με τη διερεύνηση και την επιβεβαίωση της ποιότητας ενός αγροτικού προϊόντος (για παράδειγμα Βιολογική Γεωργία, Ολοκληρωμένη Διασφάλιση Agro 2.1-2.2, GLOBALG.A.P., Μη Γενετικώς Τροποποιημένο-VLOG). Έτσι εμβαθύνει διαρκώς σε θέματα περιβαλλοντικής, κοινωνικής, αλλά και οικονομικής αειφορίας σε όλα τα στάδια της αγροδιατροφικής αλυσίδας.


 
Αυτοί ακριβώς οι άξονες αξιολογούνται και αναδεικνύονται  μέσα από τη διαδικασία της πιστοποίησης με πιο εξειδικευμένα διεθνή πρότυπα (όπως τα GRASP, FSC, IFS, BRC, FSSC2200), αλλά και ιδιωτικές προδιαγραφές πιστοποίησης, οι οποίες συνειδητά υιοθετούνται από επιχειρηματικά σχήματα, μεγάλων μεγεθών, στον αγροδιατροφικό χώρο.

Στο πλαίσιο μάλιστα της διασφάλισης και ενίσχυσης ηθικών αξιών και κωδίκων δεοντολογίας στην αλυσίδα αγροδιατροφής, διεθνή συστήματα πλήρως εξειδικευμένων ελέγχων, αξιοποιούν όλα τα κανάλια επικοινωνίας για τα αγροτικά προϊόντα, ενημερώνοντας σχετικά ολοένα και περισσότερους

Η TÜV AUSTRIA HELLAS, με στόχο να αναδείξει τα πιστοποιημένα ελληνικά προϊόντα που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του σύγχρονου πολιτισμού της χώρας μας, επενδύει υπεύθυνα στο portfolio των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της και ανεβάζει τον πήχη στον ελληνικό αγροδιατροφικό τομέα.

Κείμενο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλο
Διευθυντής Ανάπτυξης της Δ/νσης Πιστοποιήσης Συστημάτων Διαχείρισης και Προϊόντων TÜV AUSTRIA Hellas
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία