BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Συλλεκτικό κρασί για τη Μεγάλη Αρκούδα από το Κατώγι Αβέρωφ

Το Κατώγι Αβέρωφ τιμά τη «Μεγάλη Αρκούδα» των αμπελώνων του, αφιερώνοντάς της ένα συλλεκτικό κρασί, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Bob Studio.

Συλλεκτικό κρασί για τη Μεγάλη Αρκούδα από το Κατώγι Αβέρωφ

7
0

Η καφέ αρκούδα ζει στις πλαγιές της Πίνδου, περιδιαβαίνοντας μέσα από τα αμπέλια του Γινιέτς στο Μέτσοβο. Κάθε χρόνο δοκιμάζει τα σταφύλια, κόβοντάς τα με τρόπο ευγενικό σαν να' ναι η κυρά του αμπελώνα. Ξέρει ότι πρέπει να περιμένει να ωριμάσουν και προετοιμάζεται για τον τρύγο, τη μεγάλη γιορτή του φθινοπώρου. Οι πατημασιές που αφήνει πίσω της προδίδουν το πέρασμα της. Το βράδυ πριν τον τρύγο, κάνει την τελευταία της μεγαλοπρεπή επίσκεψη για να απολαύσει τα πιο γλυκά, τα πιο μεστά, τα πιο εκλεκτά σταφύλια των βουνών.

Η τελευταία χρονιά κυκλοφορίας για το Κτήμα Αβέρωφ Cabernet Sauvignon, εμφιαλώνεται με μία συλλεκτική ετικέτα σε περιορισμένο αριθμό φιαλών και παίρνει το βλάχικο όνομα «Μάρε Ούρσα» (Μεγάλη Αρκούδα) τιμής ένεκεν στην καφέ αρκούδα που ζει στην περιοχή. Το Μάρε Ούρσα είναι μια έμπνευση τριών «φίλων» για φίλους. Το Κατώγι Αβέρωφ επιμελήθηκε την παραγωγή και εμφιάλωση του κρασιού, η δημιουργική ομάδα Bob Studio εμπνεύστηκε την ιδέα και εικονογράφησε το εικαστικό και οι Αφοί Κοντορούση Γραφικές Τέχνες υλοποίησαν τις εκτυπώσεις.

Κρασί εσοδείας 2012, από σταφύλια καλλιεργημένα στον αμπελώνα του Κτήματος Αβέρωφ στα βουνά του Μετσόβου, εκφράζει με μοναδικό τρόπο τον τόπο καταγωγής του. Ιδανικό για παλαίωση, θα ωριμάσει όμορφα σε πλάγια θέση, σε μέρος σκοτεινό και με σταθερή θερμοκρασία. Φυλάξτε το και απολαύστε το όταν αισθανθείτε πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή. Μοιραστείτε μαζί μας τις στιγμές και τις εντυπώσεις σας χρησιμοποιώντας το #mareursa.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία