Βασικά κριτήρια αξιολόγησης, αριστείας και επιβράβευσης ήταν η ποιότητα, η καινοτοµία, η διαφοροποίηση, οι στοχευµένες αγορές, τα διεθνή δίκτυα διανοµών και τα ισχυρά brand names. Αναλυτικότερα εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τοµέα της αγροδιατροφής έλαβαν µεταξύ άλλων τις εξής διακρίσεις:
Βραβείο Αγροτικής Αριστείας aπονεµήθηκε από κοινού στους:Terra Creta SA και η Αττική Μελισσοκοµική Εταιρεία Αλέξανδρος Πίττας ΑΕΒΕ. Έπαινος: Aγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισµός «Η Πίνδος. Τιµητική ∆ιάκριση: Bayer Ελλάς ΑΒΕΕ, Τοµέας Επιστήµης Γεωργίας.
Έπαινο Επιχειρηµατικής Αριστείας έλαβαν οι Aγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισµός «Η Πίνδος», ΛΟΥΞ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ, Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Ε.
Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας - Καταναλωτικού Προϊόντος απονεµήθηκε από κοινού στους: Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΕ, Σελόντα. Έπαινος: ∆ωδώνη Α.Ε., Ποτοποιία Πλωµαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Τιµητική ∆ιάκριση: Ρουσσας Α.Ε., Terra Creta.
Έπαινο Καινοτόµου Προϊόντος απέσπασε επιπλέον η ∆ωδώνη ΑΕ για το προϊόν Crumbled Feta ενώ τιµητική διάκριση στην κατηγορία αυτή απονεµήθηκε µεταξύ άλλων στα Ελληνικά Γαλακτοκοµεία ΑΕ-Όλυµπος για το Κεφίρ.
Τιµητική διάκριση στην κατηγορία Επώνυµου Ελληνικού Προϊόντος έλαβε η Barilla Hellas A.E.
Το Κλαδικό Βραβείο Τροφίµων και Ποτών απέσπασε η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης ΑΕ
Ολόκληρο το δημοσίευμα της Agrenda