BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Εκδήλωση στο Βερολίνο από τη Novacert για τα προϊόντα Vegiterraneo

Εντείνονται οι ενέργειες για την προώθηση των φρέσκων ευρωπαϊκών κηπευτικών που παράγονται στην Κρήτη, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης κηπευτικών στη Γερμανία, στην Ελλάδα, στην Πολωνία και στην Τσέχικη Δημοκρατία» με διακριτικό τίτλο Vegiterraneo, το οποίο υλοποιεί η Novacert ως εκτελεστικός οργανισμός.

Εκδήλωση στο Βερολίνο από τη Novacert για τα προϊόντα Vegiterraneo

1
0

Η ντομάτα, το αγγούρι, η μελιτζάνα και η πιπεριά βρέθηκαν στο επίκεντρο της παρουσίας του Vegiterraneo στο Βερολίνο, όπου πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο παγκόσμιο εμπορικό γεγονός του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, η έκθεση Fruit Logistica. Παράλληλα με το εντυπωσιακό εκθεσιακό περίπτερο, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 – ώρα 19:00, στο Scandic Berlin Kurfürstendamm (Αίθουσα Berlin I & II), διοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης των υπό προώθηση προϊόντων. Το «παρών» έδωσαν χονδρέμποροι και εισαγωγείς νωπών κηπευτικών που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Αίγυπτο και άλλες χώρες.

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα όσα παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση από το πάνελ των ομιλητών που αποτελούνταν από τους: Στεργίου Ιωάννη (εμπορικός διευθυντής NOVACERT), Ντοκομέ Χρήστο (γενικός σύμβουλος ΟΕΥ Β’ της Ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο), Χαραλαμπάκη Ιωάννη (εκπρόσωπος φορέων), Καπαράκη Εμμανουήλ (εκπρόσωπος φορέων), Βασιλειάδη Αντώνιο (ιατρός) και Πολίτου Ισμήνη (διατροφολόγος). Πιο συγκεκριμένα, τονίστηκε η μακρά καλλιεργητική παράδοση της Κρήτης στην παραγωγή κηπευτικών, η διατροφική τους αξία και η κατανάλωσή τους ως αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην υψηλή ποιότητα, την ασφάλεια και την υγιεινή των προϊόντων, χαρακτηριστικά που επιτυγχάνονται με σύγχρονες εγκαταστάσεις διαλογής και τυποποίησης, αλλά και πιστοποιημένες διαδικασίες από την παραγωγή μέχρι τη διακίνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό κ. Αυγενάκης Ελευθέριος (βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης), ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι κ.κ. Εμμανουήλ Σουλτανόπουλος (γραμματέας ΟΕΥ A΄ της Ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο), Χαμπίδης Δημήτριος (πρόεδρος της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης) και Εμμανουήλ Χνάρης (θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κρήτης).

Με συντονισμένες δράσεις, οι φορείς του ευρωπαϊκού προγράμματος προώθησης Vegiterraneo (Α.Σ. Ανατολή, Α.Σ. Τυμπακίου, Α.Σ. Νότος, Α.Σ. Κουντούρας, Ο.Π. Φαλάσσαρνα - Στ. Κομπογεννητάκης & Σια Ο.Ε, Α.Σ. Ψαρής και Α.Σ. Κάμιρος) δίνουν δυναμικό παρών στις ευρωπαϊκές αγορές, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των κηπευτικών που παράγονται στην Κρήτη με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του εξαγωγικού τους χαρακτήρα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία