BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Το 94% των Ελλήνων ανησυχεί για την εθνική αυτάρκεια σε τρόφιμα

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανησυχίας για την παραγωγή τροφίμων τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο σημείωσαν οι Έλληνες, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων.

Το 94% των Ελλήνων ανησυχεί για την εθνική αυτάρκεια σε τρόφιμα

2
1

Στην έρευνα που δημοσιεύθηκε και συμμετείχαν 26.500 ευρωπαίοι πολίτες, διαπιστώθηκε ότι οι Ευρωπαίοι όταν αγοράζουν τρόφιμα, εστιάζουν στην ποιότητα και στην τιμή τους, ενώ το 71% στη χώρα παραγωγής και το 47% στην «μάρκα». Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από το 90% των Ευρωπαίων αγοράζει τρόφιμα με κριτήριο την ποιότητα και τις τιμές. Αντίθετα εκφράστηκαν ποικίλες ανησυχίες για την επάρκεια της παραγωγής τροφίμων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Αναφορικά με την ασφάλεια τροφίμων τα 2/3 των ερωτηθέντων δήλωσαν ανησυχία για το αν η παρούσα παραγωγή τροφίμων μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ λιγότερο από το 60% των ερωτηθέντων εξέφρασε ανάλογη ανησυχία για την ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της «θρέψουν» τον ευρωπαϊκό πληθυσμό.
Όπως προκύπτει από την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, το 79% των Ελλήνων θεωρεί πως δεν υπάρχουν επαρκή επίπεδα παραγωγής τροφίμων για τον ευρωπαϊκό πληθυσμό, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης- και το 47% των Κυπρίων- ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, πρόκειται για ποσοστό 94% (το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη) πιστεύει ότι η εθνική παραγωγή τροφίμων δεν είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού- το ποσοστό για το αντίστοιχο ερώτημα στην Κύπρο είναι 22%, ενώ ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 15%.
Εν τω μεταξύ, η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων υποστήριξε ότι κριτήρια για να αγοράσει τρόφιμα είναι αρχικά η ποιότητα (96%) ενώ έπεται η τιμή (91%). Η χώρα προέλευσης των τροφίμων απασχολεί το 71% των ερωτηθέντων, ενώ μόλις το 50% ασχολείται με την «μάρκα» του τροφίμου.

Βρείτε εδώ ολόκληρη τη σχετική Έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για την ποιότητα των τροφίμων2.pdf

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

10-07-2012 10:04Τασος

Eκτός από την ΠΑΣΕΓΕΣ και τον Πρόεδρό της που σε ανακοίνωση τους την 1 Φεβρουαρίου 2012 υποστηρίζουν ότι "η Ελλάδα είναι αυτάρκης σε περίπτωση χρεωκοπίας". http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=79709 Βέβαια στα στοιχεία που παρουσιάζουν η αυτάρκεια σε μαλακό σιτάρι (δηλαδή Ψωμί) είναι 31,94%, σε βόϊο κρέας 13,26%, σε χοιρινό 38,26%, σε ζαχαρη 48,28%, σε γάλα αγελάδας 61,05% !!! Κατά τα άλλα είμαστε αυτάρκεις κατά τους φωστήρες της ΠΑΣΕΓΕΣ και δεν πειράζει αν χρεωκοπήσουμε !!! Μας εγγυώνται !!! Μπορεί να μην έχουμε ψωμί, κρέας, γάλα και ζάχαρη και να τα εισάγουμε, αλλά κατά τα άλλα είμαστε αυτάρκεις !!! Ευτυχώς, ερωτηθείς ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, για το αν σε περίπτωση χρεοκοπίας η ελληνική γεωργία θα μπορέσει να στηρίξει τα σημερινά μεγέθη της παραγωγής δεδομένο ότι θα αυξανόταν το κόστος παραγωγής (πετρέλαιο, πρώτες ύλες), παραδέχθηκε ότι θα υπάρχει μια μεταβατική προβληματική περίοδος αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα σημειωθεί διατροφικό πρόβλημα !!! ¨Ε ρε κούνια μας κούναγε.....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία