Η Μάρθα Ντιάζ, καθηγήτρια του τμήματος Διατροφολογίας του πανεπιστημίου της Καρχηδόνας σημειώνει ότι το καρπούζι περιέχει την ουσία L-Citrulluine η οποία θεωρείται ιδανική για τη βελτίωση των επιδόσεων των αθλητών.
Η ουσία αυτή αν μετατραπεί και βιοσυνθεθεί εντός του οργανισμού με την προσθήκη συμπληρωματικών ουσιών παράγει θετικά αποτελέσματα για το ανθρώπινο μυϊκό σύστημα.
Έως τώρα λίγο ενδιαφέρον είχε επιδειχθεί από την επιστημονική κοινότητα λόγω του ιδιαίτερου status της ουσίας και της μεταβολής που χρειάζεται για να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στο ανθρώπινο σώμα.
Υπό προϋποθέσεις η ουσία L-Citrulluine μπορεί να λειτουργήσει θετικά και σε άλλα σημεία του ανθρώπινου σώματος όπως την ενίσχυση του σκελετικού συστήματος του ανθρωπίνου σώματος.
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Παπανικολάο
Η ουσία αυτή αν μετατραπεί και βιοσυνθεθεί εντός του οργανισμού με την προσθήκη συμπληρωματικών ουσιών παράγει θετικά αποτελέσματα για το ανθρώπινο μυϊκό σύστημα.
Έως τώρα λίγο ενδιαφέρον είχε επιδειχθεί από την επιστημονική κοινότητα λόγω του ιδιαίτερου status της ουσίας και της μεταβολής που χρειάζεται για να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στο ανθρώπινο σώμα.
Υπό προϋποθέσεις η ουσία L-Citrulluine μπορεί να λειτουργήσει θετικά και σε άλλα σημεία του ανθρώπινου σώματος όπως την ενίσχυση του σκελετικού συστήματος του ανθρωπίνου σώματος.
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Παπανικολάο