BACK TO
TOP
Brand name

Δείγματα ως 18 Μάρτη για τον παγκρήτιο διαγωνισμό ελαιολάδου

Τον πρώτο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιόλαδου (Cretan Olive Oil Competition) διοργανώνει στις 21 και τις 22 Μαρτίου η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Όλη η επαρχία Μυλοποτάμου στο ελαιόλαδο ΠΟΠ

0
0

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να στείλουν τα δείγματα τυποποιημένου ελαιόλαδου στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Ρεθύμνης μέχρι τις 18 Μαρτίου.

Ο νέος θεσμός εγκαινιάζεται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) , το Σύνδεσμο Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης (ΣΥΤΕΚ), το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, και το Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης «Ένωση Α.Σ.Ρ», διοργανώνουν τον

Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιόλαδου στοχεύει στην ανάδειξη των τυποποιημένων κρητικών ελαιολάδων, τα οποία θα μπορούν να διαπρέψουν τόσο στην παγκόσμια όσο και στην εγχώρια αγορά και να λειτουργήσουν ως σημαντικοί πρεσβευτές του ποιοτικού αυτού προϊόντος.

Η συμμετοχή των ποιοτικών τυποποιημένων κρητικών ελαιολάδων στον διαγωνισμό θα έχει ως αποτέλεσμα:

1. την ανάδειξη των ιδιαίτερων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ποιοτικού και επώνυμου Κρητικού ελαιολάδου. 

2. την ποιοτική αναβάθμισή, με τη βελτίωση της τεχνογνωσίας γύρω από το ελαιόλαδο.

3. την ενδυνάμωση της εικόνας του Κρητικού ελαιόλαδου και την προβολή του εκτός και εντός της χώρας μας.

Η κριτική επιτροπή (tasting panel), απαρτίζεται από καταρτισμένους γευσιγνώστες από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, οι οποίοι συμμετέχουν σε διαπιστευμένες ομάδες και διαθέτουν εμπειρία σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου.

Επικεφαλής της ομάδας αξιολόγησης, είναι η εκπρόσωπος της χώρας μας στο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια του IOC, εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας, panel leader και χημικός,  κα Έφη Χριστοπούλου.

Υπεύθυνη συντονισμού είναι η καταξιωμένη γευσιγνώστρια και Διευθύντρια του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου της «Ένωσης ΑΣΡ», κα. Ελευθερία Γερμανάκη . 

Η αξιολόγηση των δειγμάτων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στο ανεξάρτητο, διαπιστευμένο από το ΕΣΥΔ, Οργανοληπτικό Εργαστήριο της «Ένωσης ΑΣΡ».

Τα βραβευμένα ελαιόλαδα θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς με την υποστήριξη των διοργανωτών.

Προσκαλούμε όλους τους παραγωγούς - τυποποιητές της Κρήτης να συμμετέχουν στον διαγωνισμό με όσα δείγματα επιθυμούν.


Οι όροι συμμετοχής

Α. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν τα δείγματα που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. να έχουν παραχθεί και τυποποιηθεί στην Κρήτη, κατά την ελαιοκομική περίοδο 2014-2015.

2. να είναι επώνυμα, να φέρουν το σήμα της εταιρείας τυποποίησης, και  αριθμό παρτίδας (LOT) και να αντιπροσωπεύουν ποσότητα τουλάχιστον 1000 κιλών.

Β. Για κάθε δείγμα θα πρέπει να αποσταλούν τρείς (3) συσκευασίες των 500 ml τουλάχιστον, επώνυμου και τυποποιημένου ελαιολάδου.

 Γ. Τα δείγματα θα παραλαμβάνονται μέχρι και τις 18 Μαρτίου 2015 στην διεύθυνση του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου  της  «Ένωσης ΑΣΡ».

Δ. Δείγματα που θα παραληφθούν εκπρόθεσμα, ή δεν θα πληρούν τους όρους συμμετοχής, θα αποκλείονται από τον διαγωνισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες και για αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού  www.cretanooc.org ή επικοινωνήστε με το Οργανοληπτικό Εργαστήριο της «Ένωσης ΑΣΡ» , κα Ελευθερία Γερμανάκη στο e-mail: oliveoilpanel@easreth.gr η στα τηλέφωνα 2831086143,2831200883. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία