«Το προϊόν παράγεται κυρίως με πρώτες ύλες ελληνικής προέλευσης και έρχεται να συμπληρώσει ένα σημαντικό κενό της ελληνικής αγοράς στο χώρο των επιδορπίων/σνακ χωρίς γλουτένη για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών ατόμων με κοιλιοκάκη, αλλά και ευαισθητοποιημένων καταναλωτών που ακολουθούν υγιεινή διατροφή» τονίζει η βραβευμένη Ομάδα του Εργαστηρίου Χημείας και Βιοχημείας Τροφίμων του ΑΠΘ, η οποία απαρτίζεται από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές Ιππολύτη Γκουντενούδη-Εσκιτζή, Χρήστος-Ελπιδοφόρος Χριστοδούλου και η Επιβλέπουσα, Επικ. Καθηγήτρια Αθηνά Λαζαρίδου
Ο Διαγωνισμός Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής «ECOTROPHELIA 2015» διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και έλαβε χώρα στις 26 Ιουνίου 2015, στην Αθήνα. Στόχος του είναι ανάδειξη της ευρηματικότητας των νέων φοιτητών στον κλάδο της αγροδιατροφής με την παρουσίαση καινοτόμων ιδεών στο χώρο τροφίμων, ιδιαίτερα όσον αφορά στη δημιουργία προϊόντων με βελτιωμένα ποιοτικά και διατροφικά χαρακτηριστικά ή τρόφιμα που απευθύνονται σε ομάδες καταναλωτών με συγκεκριμένες διατροφικές απαιτήσεις (π.χ. άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα)
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «Food for Life», με τη συμμετοχή ερευνητικών ομάδων από όλα τα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας που σχετίζονται με την επιστήμη τροφίμων και διατροφή και αναπτύσσουν συνεργασίες με βιομηχανίες τροφίμων, με στόχο την ανάδειξη νέων κατευθύνσεων στην παραγωγή τροφίμων
Ο Διαγωνισμός Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής «ECOTROPHELIA 2015» διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και έλαβε χώρα στις 26 Ιουνίου 2015, στην Αθήνα. Στόχος του είναι ανάδειξη της ευρηματικότητας των νέων φοιτητών στον κλάδο της αγροδιατροφής με την παρουσίαση καινοτόμων ιδεών στο χώρο τροφίμων, ιδιαίτερα όσον αφορά στη δημιουργία προϊόντων με βελτιωμένα ποιοτικά και διατροφικά χαρακτηριστικά ή τρόφιμα που απευθύνονται σε ομάδες καταναλωτών με συγκεκριμένες διατροφικές απαιτήσεις (π.χ. άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα)
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «Food for Life», με τη συμμετοχή ερευνητικών ομάδων από όλα τα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας που σχετίζονται με την επιστήμη τροφίμων και διατροφή και αναπτύσσουν συνεργασίες με βιομηχανίες τροφίμων, με στόχο την ανάδειξη νέων κατευθύνσεων στην παραγωγή τροφίμων