BACK TO
TOP
Brand name

Ανοίγει δουλειές στα τρόφιμα η πιστοποίηση «χαλάλ»

Ευκαιρία για επιχειρηµατική επέκταση µέσω των εξαγωγών αποτελεί το κρέας «χαλάλ» δεδοµένης και της αύξησης του µουσουλµανικού µεταναστευτικού ρεύµατος, µε πολλές εταιρείες να σπεύδουν να αποκτήσουν τη συγκεκριµένη πιστοποίηση.

Ανοίγει δουλειές στα τρόφιμα η πιστοποίηση «χαλάλ»

0
0

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι και στη Βαρβάκειο Αγορά µπορεί να βρει κανείς κρέας «χαλάλ», καθώς και από ορισµένα κρεοπωλεία που προµηθεύουν εστιατόρια της Αθήνας. Η συνολική αξία των τροφίµων της παγκόσµιας ισλαµικής οικονοµίας υπολογίζεται ότι ανήλθε το 2013 σε περίπου 1,3 τρισ. δολάρια και αναµένεται να αυξηθεί στα 2,5 τρισ. µέχρι το 2019.

Στην Ελλάδα έχουν πιστοποιηθεί 70-80 επιχειρήσεις για την παραγωγή τροφίµων «χαλάλ», χωρίς οι περισσότερες από αυτές να είναι εξαγωγικές, ενώ και εταιρείες κέτερινγκ που αναλαµβάνουν την τροφοδοσία δεκάδων χιλιάδων προσφύγων σπεύδουν προς την απόκτηση της εν λόγω πιστοποίησης

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, λοιπόν, αποτείνονται στο επίσηµο κέντρο πιστοποίησης «χαλάλ» στην Ελλάδα, µε έδρα την Ξάνθη, για να έχουν την επίσηµη βεβαίωση, που περιλαµβάνει διάφορες κατηγορίες, όπως σφαγή ζώων, παρασκευή, µεταποίηση κ.λπ. Ο αραβικός όρος «χαλάλ» σηµαίνει κάτι το αποδεκτό σύµφωνα µε τον ισλαµικό νόµο, είτε αφορά αντικείµενο, είτε προϊόν, είτε πράξη.

Η εντυπωσιακή αύξηση του αριθµού των µουσουλµάνων στην Ελλάδα λόγω µετανάστευσης συνοδεύτηκε και από την εξάπλωση τροφίµων στην εγχώρια αγορά µε ισλαµική σφραγίδα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία