BACK TO
TOP
Brand name

Ένα παγωτό με γάλα γαϊδούρας

Ένας 30αρης τεχνολόγος τροφίμων έφτιαξε μια φάρμα στον Αυλώνα με γαϊδουράκια από το γάλα των οποίων φτιάχνεται ακόμη και παγωτό.

Ένα παγωτό με γάλα γαϊδούρας

0
1
Στον Αυλώνα –το Κακοσάλεσι όπως έλεγαν οι παλαιότεροι την μεσόγεια κωμόπολη της Βορείου Αττικής, 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας- εδώ και λίγα χρόνια βρήκε έδαφος και εξελίσσεται μια σπουδαία για τα ελληνικά μέτρα ιδέα καινοτομίας.

Μια ιδέα που ξεκίνησε από την εκτροφή των ταπεινών και υπομονετικών τετράποδων φίλων μας – τα αγαπημένα γαϊδουράκια- για να φτάσει σε έξυπνα προϊόντα στο ράφι. Ένα από αυτά – τα πιο φρέσκα της σειράς- είναι και το παγωτό

Για την ακρίβεια, το πρώτο παγωτό στην ελληνική αγορά, από γάλα γαϊδούρας, πρόβειο γάλα, στέβια, σε 2 γεύσεις : Το ένα, με "Κακάο" και το άλλο, "Bio Μαύρη Σταφίδα- Βανίλια" (και τα δύο σε συσκευασία 500ml).  Εγώ για να είμαι ειλικρινής δοκίμασα το ένα από τα δύο, εκείνο με την βανίλια και την μαύρη σταφίδα

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Πίσω από την ιδέα αλλά και την εφαρμογή της βρίσκεται ο 33χρονος Γιάννης Στρατής που έστησε εκ του μηδενός μια φάρμα – σε έκταση 6 στρεμμάτων- στη θέση Κοτρώνι στον Αυλώνα εκτροφής γαϊδουριών

Ο πληθυσμός τους κάπου στα 30 γαϊδούρια όλα και όλα. Ο ιδρυτής της φάρμας δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα παιδί της πόλης. Τέλειωσε το Λύκειο στην Ηλιούπολη και μετά πέρασε στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με έδρα το Αργοστόλι της Κεφαλονιάς

Ο Γιάννης Στρατής έδωσε και δίνει την μάχη του. Δεν έμεινε μόνο στην εκτροφή, ούτε καν στην παραγωγή του γάλακτος γαϊδούρας. Άρχισε να δημιουργεί προϊόντα για το ράφι, για τον τελικό καταναλωτή. Και όχι μόνο για το ράφι αλλά και για το bar καθώς με το δικό του γάλα γαϊδούρας φτιάχνεται και κοκτέιλ

(Πηγή: protothema.gr)
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

27-02-2020 00:01Λιζ Μεσθεναιου

Μπράβο

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία