BACK TO
TOP
Brand name

Τα αποστάγματα Μπαμπατζίμ στο «Ελληνικό Απόσταγμα 2018»

Με δυναμική παρουσία θα συμμετέχουν φέτος τα μοναδικά αποστάγματα του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου στην έκθεση γευσιγνωσίας «Ελληνικό Απόσταγμα» 2018, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Ολυμπία, στην Αίγλη Ζαππείου. Μάλιστα, ο ίδιος ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος θα είναι ο επίτιμος καλεσμένος στην παράλληλη εκδήλωση της έκθεσης με θέμα την «Ελληνική Μουσική και Αποστάγματα».

Τα αποστάγματα Μπαμπατζίμ στο «Ελληνικό Απόσταγμα 2018»

0
0

Η έκθεση, στην οποία πρωταγωνιστούν αποκλει¬στικά τα επώνυμα ελληνικά αποστάγματα όπως το τσίπουρο, η τσικουδιά, το ούζο, τα αποστάγματα σταφυλής και τα παραδοσιακά και μη ελληνικά ηδύποτα (λικέρ), ανοίγει τις πόρτες της για 3η φορά στο Αθηναϊκό κοινό. Επαγγελματίες αλλά και λάτρεις των αποσταγμάτων θα έχουν έτσι την ευκαιρία να δοκιμάσουν την πλούσια γκάμα των επώνυμων ελληνικών αποσταγμάτων, να ανακαλύψουν νέες γεύσεις και να εκτιμήσουν τη διαφορετικότητά τους.

Φυσικά, από μία τέτοια έκθεση δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης αποστάγματα Μπαμπατζίμ. Αποστάγματα που ενσωματώνουν σε κάθε γουλιά την παράδοση και την αυθεντικότητα της δημιουργίας τους - οικογενειακό μυστικό που περνάει από το 1875 από γένια σε γενιά -. Έτσι, στο ομώνυμο περίπτερο της έκθεσης οι επισκέπτες θα μπορέσουν να γευτούν τα γνωστά Ούζο και Τσίπουρο Μπαμπατζίμ, καθώς και τη σειρά αποσταγμάτων στεμφύλων σταφύλης  Μπαμπατζίμ που συνθέτουν προϊόντα διπλής απόσταξης από εγχώριες αλλά και διεθνείς, εξέχουσες ποικιλίες σταφυλιών.

Η οινολογική ευαισθησία του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, η σύνδεση του με την παράδοση και την ιστορία της οικογένειας του στην τέχνη της απόσταξης, καθώς και το πάθος του για αυθεντικές γεύσεις και αρώματα τον οδήγησαν στη δημιουργία εξαιρετικών προϊόντων. Σήμερα θεωρείται ότι έχει κατακτήσει δίκαια τον τίτλο «ο άρχοντας της απόσταξης». Έτσι επάξια θα αποτελέσει για φέτος τον επίτιμο καλεσμένο της εκδήλωσης «Ελληνική Μουσική και Αποστάγματα», κατά τη διάρκεια της οποία θα μεταλαμπαδεύσει μέσα από ιστορίες αποσταγμάτων τη σοφία και τον πλούτο της γνώσης του για το ελληνικό απόσταγμα.

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

ΠΡΟΦΙΛ

O Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, 3η γενιά της φημισμένης οικογένειας αποσταγματοποιών, συνεχίζει από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 να ασκεί με μεράκι και πάθος την τέχνη της απόσταξης (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) στην περιοχή της Όσσας Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας με μοναδικό τρόπο τις αυθεντικές μυστικές Πολίτικες συνταγές των προγόνων του και δημιουργώντας τα γνωστά σε όλους προϊόντα- αποστάγματα του «ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ».

Το οικογενειακό μυστικό της απόσταξης ταξιδεύει από γενιά σε γενιά, ξεκινώντας το 1875 όπου η οικογένεια του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου δραστηριοποιείται στην Κωνσταντινούπολη και παράγει αποστάγματα που αιχμαλωτίζουν σε κάθε σταγόνα τους τον αρωματικό και γευστικό πλούτο του σταφυλιού και του τόπου καταγωγής τους.

Ύστερα στην Ελλάδα, το πολύτιμο έργο συνεχίζεται από τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο. Το εργαλείο ζωής, ο άμβυκας απόσταξης θα παραμείνει το στήριγμα της παράδοσης και της ιδιαίτερης ποιότητας. Μάλιστα, το 1988, όπου το τσίπουρο είναι επισήμως ένα πότο ελληνικό κατοχυρωμένο από την Ε.Ε, το τσίπουρο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ είναι το ΠΡΩΤΟ εμφιαλωμένο τσίπουρο, ελεγμένο ποιοτικά και φορολογικά.

Παράλληλα ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος από το 1970 ξεκινά με απαράμιλλο ζήλο τη δημιουργία ενός μαγευτικού Οικολογικού Πάρκου 500 στρεμμάτων στις Πλαγιές Βερτίσκου στην περιοχή της Όσσας Λαγκαδά και του περίφημου «Kτήματος Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου». Το κτήμα διαθέτει σήμερα 264 στρέμματα Βιοκλιματικού Αμπελώνα, σύγχρονο οινοποιείο και Εμφιαλωτήριο ενώ οι χώροι του Πάρκου – όλοι επισκέψιμοι-το καθιστούν ως έναν από τους πιο άξιους εκπροσώπους των Δρόμων του Κρασιού της Μακεδονίας.

Το Κτήμα παράγει κρασιά αποκλειστικά από τα βιολογικά σταφύλια του κτήματος τα οποία θεωρούνται σπάνια και χαρισματικά, άξιοι πρεσβευτές του Μακεδονικού Αμπελώνα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία