BACK TO
TOP
Brand name

Νέα σειρά κρασιών Tsantali από τους αμπελώνες του Αγίου Όρους

Μία νέα ετικέτα προστέθηκε πρόσφατα στην οικογένεια των εμβληματικών κρασιών «Αγιορείτικο ΑΒΑΤΟΝ», ολοκληρώνοντας την σειρά που κυκλοφορεί από την Tsantali.

Νέα σειρά κρασιών Tsantali από τους αμπελώνες του Αγίου Όρους

0
0

Η σειρά απευθύνεται σε όσους αναζητούν οίνους με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και γευστική δύναμη. Η ονομασία «Αγιορείτικο» ορίζει την προέλευση των κρασιών από το Άγιο Όρος, μιας από τις πιο ιδιαίτερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας και ενός terroir με ένα σπάνιο οικοσύστημα, ενώ η λέξη «Άβατον» παραπέμπει στην αγνή φύση του Αγίου Όρους, τον τρόπο ζωής που δίνει ιδιαίτερη σημασία στο πνεύμα και την καθαρότητα της γης.

Η σειρά Αγιορείτικο ΑΒΑΤΟΝ αποτελείται από τέσσερις ετικέτες:

• Αγιορείτικο ΑΒΑΤΟΝ (λευκό) – Αθήρι 50%, Ασύρτικο 50% 

• Αγιορείτικο ΑΒΑΤΟΝ (ερυθρό) – Ξινόμαυρο 50%, Grenache 30%, Λημνιό 20%

• Αγιορείτικο ABATON Gold Selection (ερυθρό) – Cabernet Sauvignon 80%, Λημνιό 20% | Βιολογικής καλλιέργειας

• Αγιορείτικο ΑΒΑΤΟΝ Λιαστό (φυσικώς γλυκός οίνος) – Ξινόμαυρο 50%, Grenache Rouge 50%

Η οικογένεια Τσάνταλη έχει μια μεγάλη και σημαντική ιστορία στην οινική παράδοση της Ελλάδας, που χάρη στην διορατική ματιά και το ένστικτο του Ευάγγελου Τσάνταλη, αναβίωσε ορισμένους από τους πιο ξεχωριστούς και ιδιαίτερους αμπελώνες στην Ελλάδα, όπως αυτόν του Αγίου Όρους.

Η οινοποιία Tsantali συνεχίζει να δημιουργεί και να μοιράζεται ιστορίες που είναι μοναδικές για το κρασί, όπως είναι τα αμπέλια και οι άνθρωποι που τα φροντίζουν.

 

Ο αμπελώνας

Οι αγιορείτικοι οίνοι φέρουν την ένδειξη «Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Άγιο Όρος», μία περιοχή όπου δημιουργήθηκε ο πρώτος Τοπικός Οίνος της Ελλάδας.

Τα όρια της ΠΓΕ ζώνης περιλαμβάνουν τη διοικητική περιοχή του Αγίου Όρος και το όμορο διοικητικό διαμέρισμα Ουρανούπολης του Δήμου Σταγγίρων – Ακάνθου του Νομού Χαλκιδικής, σε υψόμετρο από 10 έως 400 μέτρα.

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα γνωρίσματα του αγιορείτικου αμπελώνα είναι το γεγονός της απομόνωσης της περιοχής, η οποία περιβάλλεται από πυκνό δάσος (καστανιές, έλατα κλπ) και τη θάλασσα. Παράλληλα, ο μοναστικός τρόπος ζωής επιβάλλει το σεβασμό απέναντι στη φύση και τους πόρους της. Έτσι, σε όλη τη χερσόνησο εφαρμόζονται μόνο παραδοσιακές πρακτικές γεωργίας, καθιστώντας τον Άθω ένα από τα πλέον ουσιαστικά παραδείγματα βιολογικής καλλιέργειας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία