BACK TO
TOP
Brand name

Το τσίπουρο στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων του cocktail

Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το 360ο roof garden στο Μοναστηράκι τη Δευτέρα 23 Απριλίου για να παρακολουθήσει τα σεμινάρια του πρώτου Aegean Cocktails & Spirits Festival αλλά και να δοκιμάσει απίθανα cocktails που έχουν ως βάση τους το τσίπουρο.

Το τσίπουρο στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων του cocktail

5
0

Από τις 13:00 έως τις 22:00 οι επισκέπτες του festival είχαν την ευκαιρία να γευτούν βραβευμένα ελληνικά αποστάγματα από κορυφαίους παραγωγούς καθώς και πάρα πολλά cocktails από 13 διαφορετικά cocktail bars, που είχαν στηθεί ειδικά για το festival στην ταράτσα του 360ο. Επίσης, παρουσιάστηκαν σεμινάρια για την ιδιαιτερότητα του τσίπουρου αλλά και για το πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να φτιαχτεί ένα υπέροχο cocktail. Τον συντονισμό των σεμιναρίων είχαν η Ντένη Καλλιβωκά και η Ελένη Νικολούλια. Ομιλητές ήταν η Βιβή Βασδαβάνου, ο Ισίδωρος Αρβανίτης, η Λουκία Λουκά, η Καλλιόπη Θεοδώρου, ο Δημήτρης Μηλιώτης, ο Δημήτρης Γριζάς, ο Κώστας Καρδάσης καθώς και ο Θάνος Καραθάνος και όλοι τους μετέδωσαν πολλές σημαντικές πληροφορίες για το τσίπουρο και τη σημαντικότητά του.

 

Στόχος του festival είναι να φέρει το ελληνικό απόσταγμα στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων του cocktail. Ενημέρωσε παραγωγούς, ιδιοκτήτες cocktail bar και καταναλωτές για την ιδιαιτερότητα των ελληνικών αποσταγμάτων και προπαντός του τσίπουρου, με στόχο να χρησιμοποιούνται περισσότερο από έλληνες bartenders. Τους προέτρεψε να εντάξουν στον κατάλογο των ποτών τους αυτό το ελληνικό προϊόν  ξεφεύγοντας με τον τρόπο αυτόν από τις συνηθισμένες επιλογές, όπως vodka, gin και whiskey. Έξι bars απ’όλη την Ελλάδα (Ηράκλειο, Βόλο, Χίο, Λάρισα, Χανιά, Ιωάννινα) πρόσφεραν τα δικά τους cocktails και εξέπληξαν το κοινό, που πολλοί από αυτούς δεν γνώριζαν πως ένα τσίπουρο μπορεί να δημιουργήσει κάτι τόσο ωραίο σε γεύση και εμφάνιση.

 

Τα cocktail bars των παραγωγών που δημιουργήθηκαν ειδικά για το festival Aegean Cocktails & Spirits ήταν του Ισίδωρου Αρβανίτη (M Dry, Δεκαράκι, Άδολο), του Β. Γ. Σπηλιόπουλου (40-41, Blue Bay Gin, NYX μαυροδάφνη), του λικέρ Eoliki, του METAXA καθώς και τα αποσταγματοποιία Τσιτσιλή, Αποστολάκη και Καρδάση. Επίσης συμμετείχαν και η Nopera Οινοποιητική Σάμου, το Three Cents, το LKC – Grace Gin & Avantes Distillery, το Concepts AE – Skinos Mastiha Spirit, Otto’s Athens Vermouth, το Puro Karathanos Artisan Spirits και η Ένωση οινοπαραγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος (Zoinos Winery – Zitsa, κτήμα Πόρτο Καρράς, Κυρ – Γιάννη, Tsantali).

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στα social media, χρησιμοποιόντας τα hashtag:

#aegeancocktailsandspirits & #aegeancocktails.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία