BACK TO
TOP
Brand name

Παρουσίαση του Samos Nectar στο συμπόσιο των Masters of Wine στην Ισπανία

Ο ένας εκ των δύο ελληνικών επιδόρπιων οίνων που παρουσιάστηκαν, ήταν το Samos Nectar, γλυκό λιαστό εξαετούς παλαίωσης, εσοδείας 2011.

Παρουσίαση του Samos Nectar στο συμπόσιο των Masters of Wine στην Ισπανία

4
0

Το διεθνώς γνωστό και πολυβραβευμένο «λιαστό» κρασί του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, Samos Nectar, παρουσιάστηκε ως ένας από τους κυρίαρχους «πρεσβευτές» των ελληνικών γλυκών κρασιών στο Συμπόσιο των Masters of Wine. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες συναντήσεις του οινικού κόσμου, η οποία διοργανώνεται μία φορά κάθε τετραετία. Φέτος έλαβε χώρα στη Rioja της Ισπανίας, από 14 έως και 17 Ιουνίου. Η παρουσίαση έγινε από τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, τον πρώτο Έλληνα Master of Wine.

Στις 16 Ιουνίου ήταν η «τιμητική» της Ελλάδας.  Ο ένας εκ των δύο ελληνικών επιδόρπιων οίνων που παρουσιάστηκαν, ήταν το Samos Nectar, γλυκό λιαστό εξαετούς παλαίωσης, εσοδείας 2011. Το Samos Nectar, το ιστορικότερο κρασί της Σάμου, ταξιδεύει τις αισθήσεις μέσω των έντονων αρωμάτων αλλά και της μεστής του γλυκύτητας σε μοναδική ισορροπία και μακρά, αξέχαστη επίγευση. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Samos Nectar 2011, έχει λάβει το Μεγάλο Χρυσό βραβείο στο φετινό διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles, έναν από τους πλέον έγκριτους διαγωνισμούς οίνων διεθνώς.

Στο Συμπόσιο των Masters of Wine συμμετείχαν φέτος περίπου 450 προσωπικότητες από το χώρο του κρασιού με υψηλότατη κατάρτιση, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν διεθνούς κύρους Masters of Wine. Τα κρασιά που παρουσιάστηκαν στο γεύμα του Συμποσίου, επιλέχθηκαν με πολύ αυστηρά κριτήρια λόγω της εξαιρετικής σημασίας που έχει αυτή η διοργάνωση για τα οινικά δεδομένα. Οι ετικέτες που προκρίθηκαν ως καλύτερες ήταν και αυτές που είχαν την τιμή να παρουσιαστούν στο διεθνές αυτό οινικό Συμπόσιο. Ο καλύτερος Έλληνας οινοχόος του 2016, Άρης Σκλαβενίτης, αναφέρθηκε διεξοδικά στα «γλυκά κρασιά» δίνοντας έμφαση στους οίνους της πατρίδας μας, με την αδιαμφισβήτητη ποιότητα.

Ο ΕΟΣ Σάμου, με τις εξαιρετικές διακρίσεις και τα πολλαπλά βραβεία που έχει αποσπάσει, συνεχίζει να αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή του ελληνικού οίνου στο εξωτερικό, αφήνοντας παράλληλα την σφραγίδα της ποιότητας και τα αρώματα του Μοσχάτου Σάμου και στο ελληνικό τραπέζι. Να σημειωθεί τέλος πως η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία