BACK TO
TOP

ΤΟΠΙΚΕΣ

xarakopoulos_8

«Θεωρώ εύλογο το αίτημα που μου έθεσαν οι εκπρόσωποι της ΕΔΥΘΕ για την παράταση της διαβούλευσης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής όσον αφορά στη διαχείριση των υδάτων και ειδικά τον νέο Φορέα Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (ΟΔΥΘ).

orange-tree-g

Σε μεγάλο πρόβλημα εξελίσσεται η ασθένεια του μαύρου αλευρώδους που πλήττει τα εσπεριδοειδή στην Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά. Σε απελευθέρωση παρασίτων που αφανίζουν τα συγκεκριμένα έντομα κατέληξε το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, τις επόμενες εβδομάδες.

dasikoixartes-696x383

Το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ιδιοκτήτες στο ν. Ρεθύμνου, εξαιτίας των υφιστάμενων καθυστερήσεων στη διαδικασία εξέτασης των αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών λόγω της σύστασης μίας μόνο επιτροπής αναδεικνύει με κοινοβουλευτική παρέμβαση-ερώτηση, ο βουλευτής Ρεθύμνης και υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης, απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο Υπουργό.

istockphoto-1079746482-612x612_4

Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, με βελτίωση το βράδυ.

klimatikes-sinthikes-makedonia

Σε καθεστώς προστασίας από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, θέτει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 72 ευάλωτες περιοχές, με ειδικό βάρος στον πρωτογενή τομέα, που βρίσκονται μέσα στα όρια της διοικητικής της ευθύνη, λαμβάνοντας, ταυτόχρονα, τα αναγκαία μέτρα για την καλύτερη προσαρμογή τους στις νέες κλιματικές συνθήκες και την αποτροπή φαινομένων όπως αυτά που έπληξαν τη Θεσσαλία.

greenhouse2

Σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός για την ανάδειξη δύο αναδόχων για το Δήμο Ιωαννίνων που θα υλοποιήσουν πειραματικές λύσεις συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ με στόχο τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου στην παραλίμνια περιοχή.

elaiastopikes

Υπεραιωνόβιες ελιές, μνημεία της φύσης από τα χρόνια του περιηγητή Παυσανία, καθώς και παλιά αντικείμενα καλλιέργειας της ελιάς και παραγωγής ελαιολάδου συνθέτουν το πρώτο θεματικό ελληνικό πάρκο ελιάς στο Άστρος Κυνουρίας στην Αρκαδία.

Kileler-statue

Σε κινητοποίηση και συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στο μνημείο της θυσίας των κολίγων στο Κιλελέρ, την Κυριακή 31 Μάρτη, στις 10.30 π.μ., προχωράνε οργανωμένοι αγρότες της Λάρισας και όλης της Θεσσαλίας.

zagoras

Το Σάββατο 30/3 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Ζαγοράς στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς, ενώ την Κυριακή 31/3 θα συμμετάσχει στον αποκλεισμό του Κιλελέρ.

Dieth-parathsh-ependutikou-sxediou-ENIPEA

Ρυθμίσεις και προτάσεις για τη στήριξη του αγροτικού Συνεταιρισμού Επαρχίας Φαρσάλων ΕΝΙΠΕΑΣ, και την ενίσχυση των αγροτών της περιοχής, εξετάσθηκαν κατά τη σύσκεψη που είχαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης, ο ΓΓ του Υπουργείου, Γιώργος Στρατάκος με αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

avgenakis-suntanthsh-kthnotrofwn-atalanths

Η αντιμετώπιση της ευλογιάς στα αιγοπρόβατα ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που είχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης με κτηνοτρόφους από τον Αγροτικό Σύλλογο Αταλάντης Φθιώτιδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία