BACK TO
TOP

ΤΟΠΙΚΕΣ

1322_1685698414_xkgfuebxfx

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τις δράσεις Αντικατάσταση Κυψελών και Κινητών Βάσεων και Οικονομική ενίσχυση της Νομαδικής Μελισσοκομίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Φλώρινας.

upopshfiothta-unesco

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού η παρουσίαση τoυ φακέλου της υποψηφιότητας της περιοχής «Πάρνωνα – Μαλέα», για την αναγνώρισή του ως Απόθεμα Βιόσφαιρας στο πλαίσιο του προγράμματος MaB/ UNESCO, παρουσία των δημάρχων Νότιας Κυνουρίας κ.Εμμανουήλ Δολιανίτη και Ευρώτα κ. Δήμου Βέρδου.

xarakopoulos_8

«Θεωρώ εύλογο το αίτημα που μου έθεσαν οι εκπρόσωποι της ΕΔΥΘΕ για την παράταση της διαβούλευσης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής όσον αφορά στη διαχείριση των υδάτων και ειδικά τον νέο Φορέα Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (ΟΔΥΘ).

Παράταση για πληρωμή εισφορών ΕΛΓΑ ζητούν 12 από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ στη Λάρισα θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 11:00 π.μ. οι δενδροκαλλιεργητές της Ελασσόνας, ζητώντας την επανεκτίμηση της ζημιάς που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους το 2023.

akarpia_elia

Πολύ έντονος είναι ο προβληματισμός για την εξέλιξη της φετινής ελαιοπαραγωγής λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών του χειμώνα μεταξύ του αγροτικού κόσμου στο νησί της Λέσβου. Το Υπουργείο δεσμεύεται να διεξάγει μελέτες και να προτείνει λύσεις.

orange-tree-g

Σε μεγάλο πρόβλημα εξελίσσεται η ασθένεια του μαύρου αλευρώδους που πλήττει τα εσπεριδοειδή στην Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά. Σε απελευθέρωση παρασίτων που αφανίζουν τα συγκεκριμένα έντομα κατέληξε το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, τις επόμενες εβδομάδες.

dasikoixartes-696x383

Το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ιδιοκτήτες στο ν. Ρεθύμνου, εξαιτίας των υφιστάμενων καθυστερήσεων στη διαδικασία εξέτασης των αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών λόγω της σύστασης μίας μόνο επιτροπής αναδεικνύει με κοινοβουλευτική παρέμβαση-ερώτηση, ο βουλευτής Ρεθύμνης και υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης, απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο Υπουργό.

istockphoto-1079746482-612x612_4

Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, με βελτίωση το βράδυ.

klimatikes-sinthikes-makedonia

Σε καθεστώς προστασίας από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, θέτει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 72 ευάλωτες περιοχές, με ειδικό βάρος στον πρωτογενή τομέα, που βρίσκονται μέσα στα όρια της διοικητικής της ευθύνη, λαμβάνοντας, ταυτόχρονα, τα αναγκαία μέτρα για την καλύτερη προσαρμογή τους στις νέες κλιματικές συνθήκες και την αποτροπή φαινομένων όπως αυτά που έπληξαν τη Θεσσαλία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία