BACK TO
TOP
Περιηγήσεις

Στη γιορτή του Αριστοτελικού Βουνού Βρετανοί εκπρόσωποι Τύπου

Πάνω από 50 εκπρόσωποι Τύπου και βρετανικών γραφείων συμμετείχαν στη «γιορτή του Αριστοτελικού Βουνού».

Στη γιορτή του Αριστοτελικού Βουνού Βρετανοί εκπρόσωποι Τύπου

2
0

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η μεγάλη συμμετοχή και το εξαιρετικό ενδιαφέρον ήταν ό,τι χαρακτήρισε την εκδήλωση παρουσίασης του Αριστοτελικού Περιπάτου* στο βρετανικό κοινό, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στο επιβλητικό Hellenic Center, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Πάνω από πενήντα (50) εκπρόσωποι Τύπου και τουριστικών γραφείων κατέκλυσαν την ειδικά διαμορφωμένη για την περίσταση αίθουσα, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις φωτογραφικές και τηλεοπτικές εικόνες μιας περιπατητικής διαδρομής, η οποία ενώνει πέντε (5) οικισμούς και δύο (2) θαλάσσιους κόλπους της προαθωνικής χερσονήσου, «φιλοξενώντας» συνάμα 404 είδη φυτών και βοτάνων, τα οποία συνθέτουν μια σπάνια χλωρίδα προστατευμένη από την ευρωπαϊκή συνθήκη Natura 2000.  

*Πράγματι, ο Αριστοτελικός Περίπατος ξεκινά από το Άλσος του Αριστοτέλη και τα οθωμανικά Σιδηροκαύσια.  Το μήκος του εκτείνεται στα 32 χιλιόμετρα, τα οποία ακολουθούν τα σκιερά μονοπάτια του Αριστοτελικού Βουνού και εναλλάσσονται ανάμεσα σε πολύ πυκνή βλάστηση και σε ξέφωτα με θέα το γαλάζιο του Ακάνθιου και του Στρυμωνικού Κόλπου.  Ακόμη, αποτελεί μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, αφού μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία. Ο περίπατος καταλήγει στα μονοπάτια της ελληνιστικής πόλης των Σταγείρων, εκεί που γεννήθηκε ο Αριστοτέλης, περιπλανήθηκε η μητέρα του Μεγαλέξανδρου, Ολυμπιάδα, και εκεί που ο μεγάλος στρατηλάτης μυήθηκε στην αριστοτελική σκέψη. Ο περιηγητής νιώθει τη θαλασσινή αύρα να μπλέκεται στην οργιώδη βλάστηση του Αριστοτελικού Βουνού. Στη διαδρομή αποκαλύπτονται θαυμαστά μνημεία, όπως η αρχαία αγορά, το επιβλητικό τείχος, τα απομεινάρια των σπιτιών καθώς και βυζαντινά ευρήματα, ενώ το αγνάντι στο Αιγαίο γαληνεύει τις αισθήσεις, την ίδια στιγμή που το φως της Μεσογείου λούζει το μαγικό τοπίο… 

Αίσθηση προκάλεσε η περιγραφή της διαδρομής από εκπρόσωπο των Ramblers, του ισχυρότερου γραφείου περιπατητικών περιηγήσεων της Βρετανίας, το οποίο φέτος τοποθέτησε πρόγραμμα «αριστοτελικών περιηγήσεων» στον κατάλογό του, προσελκύοντας ήδη στην περιοχή «αριστοτελικούς περιπατητές». Ο γλαφυρός τρόπος παρουσίασης μετέφερε νοερά τους συμμετέχοντες στην περιοχή της Ολυμπιάδας και των Σταγείρων, οι οποίοι στη συνέχεια βομβάρδισαν με ερωτήσεις τους εκπροσώπους των αριστοτελικών κοινοτήτων που διοργάνωσαν την εκδήλωση.

Η βραδιά έκλεισε «γαστρονομικά» : μέλη του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Βαρβάρας παρουσίασαν τον τρόπο παρασκευής παραδοσιακού τραχανά, προκαλώντας τη συμμετοχή και μετατρέποντας την επίδειξη σε βιωματική εμπειρία, ενώ προσφέρθηκε εκλεκτός τοπικός οίνος, εμπνευσμένος από τους μύθους της ελληνικής αρχαιότητας.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και το γραφείο Ε.Ο.Τ. Βρετανίας, ενώ την προλόγισε εκπρόσωπος του χρυσού ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα τονίζοντας ότι «η εν λόγω πρωτοβουλία ενώνει ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας με μια σπουδαία αθλητική δραστηριότητα, τις περιπατητικές περιηγήσεις, και δημιουργεί νέα τουριστική μορφή. Μια τουριστική μορφή που αναδεικνύει καταρχάς το φυσικό περιβάλλον ενός πανέμορφου ελληνικού τόπου, της Ολυμπιάδας, και ενισχύει τα τουριστικά στοιχεία των κοινοτήτων που βρίσκονται γύρω από αυτήν».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την παρουσίαση πέντε (5) εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων από τη Βρετανία, που ειδικεύονται στις ανά τον κόσμο περιπατητικές περιηγήσεις, εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον επίσκεψης στην περιοχή, προκειμένου να αποκτήσουν εικόνα και να εξετάσουν τρόπους ένταξης του εν λόγω περιπάτου στους καταλόγους τους».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία