BACK TO
TOP
Περιηγήσεις

Στις 28 Μαρτίου υπογράφεται η «Διακήρυξη των Έξυπνων Νήσων»

Τη «Διακήρυξη των Έξυπνων Νήσων» πρόκειται να υπογράψουν στις 28 Μαρτίου εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών νησιωτικών Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Έξυπνα Νησιά: Χάραξη Νέων Δρόμων για τα Νησιά της Ευρώπης» που διοργανώνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στις 28 Μαρτίου υπογράφεται η «Διακήρυξη των Έξυπνων Νήσων»

3
0

Η διακήρυξη αυτή αποτελεί θεμέλιο λίθο της Πρωτοβουλίας «Έξυπνα Νησιά». Την εκδήλωση φιλοξενούν  12 Ευρωβουλευτές που εκπροσωπούν Κράτη-Μέλη με νησιά, με επικεφαλής την Ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή. Συντονιστής της Πρωτοβουλίας «Έξυπνα Νησιά» είναι το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων – ΔΑΦΝΗ, το οποίο υποστηρίζεται από πάνω από 200 Ευρωπαϊκές Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές,.

Ο ελληνικός φορέας με μέλη 40 νησιωτικούς Δήμους, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων και τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων και Νοτίου Αιγαίου πρωτοστατεί στην πανευρωπαϊκή αυτή προσπάθεια να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι για την υλοποίηση καινοτόμων έργων που θα συμβάλλουν στη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη των νησιών και θα αποτελέσουν χρήσιμη εμπειρία και παράδειγμα για την υπόλοιπη Ευρώπη. Μάλιστα, η Πρωτοβουλία συνάδει με τις πρόσφατες ενέργειες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο υπέρ της ενίσχυσης και συνοχής των νησιών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών, η Πρωτοβουλία «Έξυπνα Νησιά» αναδεικνύει τις δυνατότητες υλοποίησης έργων στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της ήπιας κινητικότητας, της διαχείρισης απορριμμάτων και υδατικών πόρων, αξιοποιώντας τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία