BACK TO
TOP
Βιολογική Παραγωγή

Συνεχίζει η πιστοποίηση KRAV για το Ινστιτούτο ΒΙΟΕΛΛΑΣ

Ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Σουηδικό οργανισμό πιστοποίησης KRAV το ινστιτούτο ΒΙΟΕΛΛΑΣ, για τη διεξαγωγη επιθεωρήσεων στην Ελλάδα σύμφωνα με το Σουηδικό πρότυπο πιστοποίησης της KRAV για τη βιολογική γεωργία.

Συνεχίζει η πιστοποίηση KRAV για το Ινστιτούτο ΒΙΟΕΛΛΑΣ

3
0
Οι Ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων με πλεονεκτήματα τη φυσική ποιοτική υπεροχή και τη  γευστική ανωτερότητα των ελληνικών προϊόντων, στρέφουν όλο και περισσότερο το βλέμμα τους στις αγορές των Σκανδιναβικών χωρών.   

Η Σουηδία είναι η πολυπληθέστερη από τις Σκανδιναβικές χώρες και η  τρίτη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Ευρωπαϊκης Ένωσης. Σφμφωνα με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Σουηδία, οι εξαγωγες ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην αγορά της Σουηδίας την τελευταία τριετία παρουσιάζονται αυξημένες.  

Το ΒΙΟΕΛΛΑΣ, σε συνεργασία με τον Σουηδικό οργανισμό πιστοποίησης KRAV, αναλαμβάνει τη διεξαγωγή επιθεωρήσεων στην Ελλάδα για τον έλεγχο τήρησης των επιπλέον απαιτήσεων που τίθενται από την KRAV, με επιτόπιες επιθεωρήσεις σε όλη τη διαδικασία παραγωγης.

Η  KRAV είναι πρωταγωνιστης στην πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων στη Σουηδία από το 1985 και τυγχάνει μεγάλης αποδοχής από τους καταναλωτές βιολογικών προϊόντων της Σκανδιναβικής χώρας. Tο σήμα KRAV είναι πολύ γνωστό στους Σουηδούς καταναλωτές, με την ενισχυόμενη ευαισθητοποίηση στο σήμα να φτάνει το 98 τοις εκατό!   
Το σημα KRAV συμβολίζει:
  • Σταθερό φυσικό περιβάλλον, Αδιάλειπτη φροντίδα για τα ζώα, Καλή υγεία, Κοινωνική Ευθύνη
  • Το Σουηδικό πρότυπο πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων KRAV θέτει γενικές απαιτήσεις για την παραγωγή πιο αυστηρές από αυτές του ΕΚ 834/2007, αλλά και ειδικές απαιτήσεις παραγωγής ανά κατηγορία γεωργικών προϊόντων (γαλακτοκομικά, λαχανικά, κρέας, μεταποιημένα κ.α.)
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις της πιστοποίησης σύμφωνα με το πρότυπο KRAV, καθώς επίσης και για τις απαιτήσεις & προϋποθέσεις εξαγωγής Βιολογικών Προϊόντων στην αγορά της Σουηδίας, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με το Τμήμα Ξένων Προτύπων του ΒΙΟΕΛΛΑΣ:
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία