BACK TO
TOP
Βιολογική Παραγωγή

Ολική ακύρωση Βιολογικών ζητούν οι γεωπόνοι

Για τεράστια ζημιά στους βιοκαλλιεργητές που επενδύουν χρόνια στον κλάδο κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών (Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ) με αφορμή τα αποτελέσματα της πρόσκλησης των Βιολογικών, που έφερε την απόρριψη των φακέλων όλων των κτηνοτρόφων αλλά και όσων αγροτών βρίσκονται εκτός ζώνης Natura.

3
0

Όπως λέει η ΠΟΓΕΔΥ σε ανακοίνωση με τίτλο «Η Μεγάλη Εβδομάδα των Βιοκαλλιεργητών ξεκίνησε νωρίς», είναι πλέον πασιφανές σε όλους ότι το μίγμα του άκρατου λαϊκισμού, της υπεραπλούστευσης, της αλαζονείας και των ανεξήγητων έως τα όρια του υπόπτου εμμονών που επέδειξε το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. ήταν εκρηκτικό και «έσκασε» στο πρόσωπο των υποψηφίων. «Ό,τι κι αν είπε και έγραψε τόσο η ΠΟΓΕΔΥ από το Σεπτέμβριο του 2016 που επιχειρήσαμε να συνεισφέρουμε στο διάλογο, όσο και οι άλλοι φορείς (π.χ. ΓΕΩΤΕΕ, ΠΕΦΑ, γεωπονικά στελέχη Δ.Α.Ο.Κ., Βιοκαλλιεργητές, Σύλλογοι Επαγγελματιών Γεωπόνων κ.λ.π), πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων», καταλήγουν οι γεωπόνοι στην ανακοίνωσή τους.

Το σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

ΘΕΜΑ: «Η Μεγάλη Εβδομάδα των Βιοκαλλιεργητών ξεκίνησε νωρίς»

Μετά από αλλεπάλληλες τροποποιήσεις και παρατάσεις της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για ένταξη των δικαιούχων στο Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» ανακοινώθηκε τελικά χθες, με Δελτίο Τύπου του Υπ.Α.Α.Τ., η κατά το ήμισυ ακύρωσή της.

Το παράδοξο και συνάμα παράλογο είναι ότι στο εν λόγω Δελτίο Τύπου το μαύρο γίνεται άσπρο και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου κοροϊδεύει κατάμουτρα τους υποψηφίους πανηγυρίζοντας για το ενδιαφέρον που αυτοί έδειξαν.Με λίγα λόγια το Υπ.Α.Α.Τ. πανηγυρίζει γιατί 64.016 βιοκαλλιεργητές, βιοκτηνοτρόφοικαι οι γεωπόνοι σύμβουλοί τους πιάστηκαν κορόιδα και πίστεψαν τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».

Έτσι, ανακοινώθηκε πανηγυρικά ότι ακυρώνονται και θα επαναπροκηρυχθούν οι δράσεις 11.1.2 και 11.2.2 που αφορούν τη βιολογική κτηνοτροφία (νεοεισερχόμενους και «παλιούς» αντίστοιχα) ενώ για τους βιοκαλλιεργητές υποψηφίους των δράσεων 11.1.1και 11.2.2, το «χαρμόσυνο άγγελμα» είναι ότι κατά πλειοψηφία απορρίπτονται και ουσιαστικά θα εισέλθουν μόνο αυτοί που έχουν αγροτεμάχια σε περιοχές NATURA. Το συγκεκριμένο κριτήριο, χρησιμοποιούμενο αποκλειστικά ως ο μοναδικός «κόφτης», λειτουργεί λάθος και ενάντια στην ίδια τη φύση του ίδιου του Μέτρου 11. Καλλιεργητές που έχουν επενδύσει χρόνια στην Βιολογική Γεωργία, έχουν τεχνογνωσία και προσφορά στο περιβάλλον και στην εθνική οικονομία, ουσιαστικά αποβάλλονται αφού δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα, ευρισκόμενοι αντιμέτωποι με μια τεράστια ζημιά.

Είναι πλέον πασιφανές σε όλους ότι το μίγμα του άκρατου λαϊκισμού, της υπεραπλούστευσης, της αλαζονείας και των ανεξήγητων έως τα όρια του υπόπτου εμμονών που επέδειξε το σύνολο της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπ.Α.Α.Τ.ήταν εκρηκτικό και «έσκασε» στο πρόσωπο των υποψηφίων. Ό,τι και εάν είπε και έγραψε τόσο η ΠΟΓΕΔΥ από το Σεπτέμβριο του 2016 που επιχειρήσαμε να συνεισφέρουμε στο διάλογο, όσο και οι άλλοι φορείς (π.χ. ΓΕΩΤΕΕ, ΠΕΦΑ, γεωπονικά στελέχη Δ.Α.Ο.Κ., Βιοκαλλιεργητές, Σύλλογοι Επαγγελματιών Γεωπόνων κ.λ.π), πετάχτηκαν ουσιαστικά στον κάλαθο των αχρήστων.

Επειδή δεν έχει νόημα σε ένα Δελτίο Τύπου να επεξηγήσουμε αναλυτικότερα πόσο λάθος και άδικο κάνουν και πάλι- άλλωστε ποιος θα το ακούσει - επιφυλασσόμαστε για αναλυτική επιστολή εάν υπάρξει ευκαιρία για κάποια νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος. Στην παρούσα φάση πιθανόν η καλύτερη λύση να ήταν η ολική ακύρωση και επαναπροκύρηξη του Μέτρου 11 εξ αρχής.

Αυτό που μπορούμε να πούμε στους φίλους βιοκαλλιεργητές και βιοκτηνοτρόφους είναι αφενός κουράγιο για τη πρόωρη και μακρά Μεγάλη Εβδομάδα και να μην υποστείλουν την σημαία του αγώνα.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ &ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ Από την Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία