BACK TO
TOP
Βιολογική Παραγωγή

Παραίτηση Τσιρώνη ζητούν οι βιοκαλλιεργητές Σερρών

Στις 25 Φεβρουαρίου ο κ. Τσιρώνης διαβεβαίωνε τους παραγωγούς ότι το πρόγραμμα είναι υπό έλεγχο.

6
1

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, ζητά με επιστολή της η Ένωση Βιοκαλλιεργητών του νομού Σερρών κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με το πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας.

Σημειωτέον 67.000 αιτήσεις παραγωγών σημαίνει έξοδα σε μελετητές και οργανισμούς πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων με αποτέλεσμα όλοι αυτοί να απενταχθούν από το πρόγραμμα.« Οι πισώπλατες μαχαιριές του υπουργείου συνεχίζονται και δεν ξέρουμε που αποσκοπούν», λένε οι βιοκαλλιεργητές.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Η Ένωση βιοκαλλιεργητών του νομού Σερρών κατόπιν των αρνητικών εξελίξεων στο θέμα της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας που αφορά την καινούρια πενταετία ΖΗΤΑ:

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Aγροτικής Aνάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννη Τσιρώνη για τους χειρισμούς του στο συγκεκριμένο θέμα. Συγκεκριμένα στις 22/2/2017 έληξε το πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Χωρίς λόγο μάθαμε ότι το πρόγραμμα πήρε την πρώτη παράταση μέχρι τις 28/2/2017.

Κατόπιν τηλεφωνικής μας συνομιλίας με τον συνεργάτη του υπουργού Ανδρέου Δαμιανό μας ανέφερε ότι δε γνωρίζει το θέμα και μας παρέπεμψε στην κ. Λυμπεροπούλου υπεύθυνη του γραφείου του κ. Τσιρώνη.

Η κ. Λυμπεροπούλου μας είπε ότι ο αριθμός των αιτήσεων έφτασε στις 25.000, ενώ σύμφωνα με το τελευταίο πρωτόκολλο από μελετητή -γεωπόνο τη συγκεκριμένη στιγμή ο αριθμός αυτός υπερέβαινε τις 45.000 αιτήσεις.

Στις 25/2/2017 κατόπιν τηλεφωνικής μας επικοινωνίας με τον ίδιο τον κ. Τσιρώνη μας διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει πρόβλημα για τους ήδη υπάρχοντες βιοκαλλιεργητές και ότι ουσιαστικά η παράταση δόθηκε για την ζωική παραγωγή διότι υπήρχε πρόβλημα στις εκτάσεις. Ανέφερε μάλιστα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την φυτική παραγωγή. "Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα το πρόγραμμα να πάρει 3 παρατάσεις ως τις 13/3/2017 και ο αριθμός των αιτήσεων να ξεπεράσει τις 67.000. Σημειωτέον 67.000 αιτήσεις παραγωγών σημαίνει έξοδα σε μελετητές και οργανισμούς πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων, με αποτέλεσμα όλοι αυτοί να απενταχθούν από το πρόγραμμα.

Οι πισώπλατες μαχαιριές του υπουργείου συνεχίζονται και δεν ξέρουμε που αποσκοπούν».

Ο πρόεδρος των Βιοκαλλιεργητών του νομού Σερρών

Γιάννης Παπαδόπουλος

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

07-04-2017 23:14ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΡΙΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΒΑΤΑ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία